Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

S-a infiintat Sindicatul Prestatorilor de Servicii din Oltenia

In Gorj a fost infiintata in urma cu doua zile Federatia Sindicatelor Prestatorilor de Servicii Oltenia (FSPSO). Organizatia sindicala are 3.000 de membri, care provin de la Uzina de Reparatii Jilt, Uzina de Reparatii Motru, Uzina de Reparatii Tirgu Jiu si SC GRIMEX SA Tirgu Jiu. Societatile s-au desprins in urma cu doi ani din Compania Nationala a Lignitului Oltenia, dupa care au si fost privatizate: „Federatia noastra, care este afiliata la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, isi propune in viitorul apropiat sa elimine ordinele de compensare, care sint mijloace de imbogatire a celor de la putere, eliminarea firmelor capusa din sistemul concurential si accentuarea luptei sindicale pentru stoparea disponibilizarilor si concedierilor masive“, a declarat presedintele FSPSO, Bebe Iordache.

(M.C.H.)

Un severinean a facut praf capota unui autoturism

Anzoi Cristian, de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin, a distrus in noaptea de 16 spre 17 iulie, in jurul orei 23.00, capota autoturismului cu numarul de inmatriculare MH-09-ROT, apartinind lui Andronic Ion, din municipiu. In cauza au fost intocmite acte premergatoare, pentru savirsirea infractiunii de distrugere.

(F.L.)

A murit cind a cazut din caruta

Ion Dobrescu, de 60 ani, si Marin Curca, de 70 de ani, ambii din comuna doljeana Salcuta se deplasau marti noapte cu o caruta in localitate. La coborirea unei pante, calul s-a speriat, iar Ion Dobrescu a cazut din caruta, suferind leziuni care i-au cauzat moartea. Marin Curca a fost si el ranit in timp ce incerca sa opreasca vehiculul, iar in prezent este internat la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova.

Taximetristii, in vizorul autoritatilor

Lucratorii Politiei Rutiere, reprezentanti ai Primariei Craiova si ai Institutului de Metrologie Dolj au controlat marti 210 autoturisme si au amendat 51 de taximetristi. Au fost aplicate aproape 50 de amenzi, in valoare totala de peste 45 de milioane de lei. De asemenea, s-a urmarit si modul in care sint respectate prevederile privind transportul agabaritic. Au fost controlate 42 de autovehicule, aplicindu-se amenzi de aproape 30 de milioane de lei.

(I.P.)

Furau aluminiu cu caruta

Trei tineri au fost prinsi de o patrula mixta in noaptea de 14 spre 15 iulie, la putin timp dupa ce furasera mai multe lingouri de aluminiu de la SC ALRO SA Slatina. Iulian Ologea, de 25 de ani, din Bals, dar domiciliat in Slatina fara forme legale, sora acestuia, Cristina Ologea, de 24 de ani, si Mihaela Buruiana, de 30 de ani, din Slatina, au fost surprinsi de o patrula formata din plt. George Stanescu si Marin Cretu, agent de paza la SC WORLD SECURITY, in timp ce se deplasau cu o caruta in zona SC ALRO SA Slatina. In caruta, surprize, surprize: nu mai putin de 25 de lingouri de aluminiu. Primele cercetari au relevat faptul ca lingourile in cauza fusesera sustrase in noaptea respectiva din cadrul societatii ALRO. Politistii continua verificarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor trei tineri.

(M.M.)

Infractor prins dupa sapte ani

Cirstoniu Viorel, de 44 de ani, din localitatea Sisesti-Mehedinti, a fost depistat, retinut si introdus in arestul Inspectoratului Judetean al Politiei Mehedinti, la sapte ani de la comiterea unei infractiuni. Barbatul era condamnat la trei ani inchisoare, pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala, dar se sustragea de la executarea pedepsei. La sfirsitul lunii aprilie 1995, acesta si-a agresat fosta sotie cu un cutit, provocindu-i mai multe leziuni pe obraji si pe antebrat.

(F.L.)

A incercat sa se omoare aruncindu-se intr-o fintina

Un bolnav psihic din comuna Slatioara, judetul Olt, a incercat pentru a doua oara sa-si puna capat zilelor pe 16 iulie. Virgil Criveanu, de 32 de ani, s-a aruncat intr-o fintina parasita aflata pe marginea DN 65-E 574, la intersectia cu drumul care duce spre satul Bistrita Noua. Fintina unde acesta a vrut sa-si puna capat zilelor era fara apa, avea diametrul de 60 de centimetri si o adincime de 17 metri. Victima a fost scoasa din fintina dupa citeva ore cu ajutorul pompierilor militari, fiind apoi internata la Spitalul de Psihiatrie din Slatina, unde se afla acum sub un tratament „adecvat“. Virgil Criveanu a scapat ca prin minune din aceasta tentativa, fara vreo leziune.

(M.M.)

Avort spontan provocat de bataie sau sarcina extrauterina?

Nicoleta Stanescu, de 36 de ani, din Craiova, a fost dusa de fiica sa, marti seara, la urgenta Spitalului Clinic nr.1, acuzind dureri abdominale puternice. Femeia a declarat ca a fost agresata fizic de concubinul sau. Nicoleta a fost supusa imediat investigatiilor medicale si unei interventii chirurgicale. Diagnosticul: sarcina extrauterina rupta si soc hemoragic. Desi medicii care au operat-o pe femeie declara ca nu au existat semne de agresiune fizica si ca a fost vorba de o sarcina extrauterina, Nicoleta sustine ca avortul i-a fost provocat de loviturile primite. Mai mult decit atit, se pare ca ea nici nu stia ca e insarcinata. „Am venit acasa cu fata de la lucru seara, pe la opt. El (concubinul – n.r.) statea cu o sticla de vodca in fata televizorului. N-am ramas acolo, am mincat si ne-am culcat. Cred ca era miezul noptii cind a venit si el in dormitor si atunci a inceput scandalul: ca nu-i fac mincare, ca nu aduc destui bani in casa. M-a luat la bataie, mi-a dat cu picioarele in burta si in cap. Fata a fugit dupa ajutor la vecini si asa am reusit sa scap… Stiu ca nu mi-a venit ciclul de vreo doua luni, dar credeam ca e vorba de niste chisturi…“, spune Nicoleta. Desi femeia pare foarte convinsa de adevarul spuselor ei, medicii sint destul de suspiciosi, deoarece n-au descoperit nici o urma de agresiune fizica. Ei sint de parere ca toata povestea se rezuma doar la o sarcina extrauterina. Restul este o problema personala, pe care cei doi concubini si-o vor rezolva singuri.

(S.S.)

Exit mobile version