15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecretarul Primariei Voloiac a fost demis

Secretarul Primariei Voloiac a fost demis

Atingerea proportiei de 90% in eliberarea titlurilor de proprietate le face zile fripte reprezentantilor principalelor institutii implicate in aceasta actiune. Primari, secretari, directori nu primesc aprobarea de a pleca in concediu din cauza ritmului slab de semnare a titlurilor. Din aceeasi cauza, un secretar de primarie a fost eliberat ieri din functie, dupa ce un altul a fost demis, in urma cu citeva saptamini.

Reprezentantii Prefecturii Mehedinti s-au aratat nemultumiti de ritmul eliberarii titlurilor de proprietate din localitatile judetului, in special cele privind suprafetele impadurite. Prefectul Dan Trancota si-a exprimat indoiala ca proportia de 90%, solicitata de primul ministru, pina la 1 septembrie, ar putea fi respectata. „La Ocolul Silvic Baia de Arama, lucrurile nu merg deloc bine.

Din 866 de hectare, nu au fost puse in posesie decit 242, iar la Corcova, din 1.481 de hectare, nu au fost eliberate titluri decit pentru 785. Probleme sint si la Tarnita, unde au fost eliberate titluri numai pentru 483 de hectare, dintr-un total de 1.483“. Pentru ca activitatea comisiiilor de fond funciar din multe localitati treneaza, prefectul Dan Trancota a respins toate solicitarile de concediu ale persoanelor implicate in aceasta actiune si a solicitat luarea unor masuri de sanctionare.

Ieri a fost semnat ordinul pentru eliberarea din functie a secretarului Primariei Voloiac, Mariana Condeescu, dupa ce, in urma cu citeva saptamini, secretarul Primariei Eselnita si-a pierdut postul. „O situatie similara avem la Oprisor, unde am dispus o ancheta administrativa, la sesizarea primarului din localitate. Consiliul local va discuta in prima sedinta eliberarea din functie a secretarului acestei primarii“, a spus Nicolae Draghia, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS