16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Copil de cinci ani muscat de fata de un ciine

Florin Rusu, de cinci ani, din Tirgu Jiu, a fost muscat de fata de un ciine. Baietelul a fost atacat pe o strada de la marginea orasului, in timp ce era cu parintii sai la plimbare. Micutul a fost internat la Sectia boli infectioase a Spitalului Judetean, cu plagi muscate in zona arcadei drepte si cu buza superioara sfisiata. Doctorul Costinel Popescu, cel care s-a ocupat de ingrijirea celui atacat, a spus: „Trebuie efectuat tratamentul complet, avind in vederea si virsta copilului. In fiecare zi ne confruntam cu patru-cinci cazuri de persoane muscate de ciini. Probabil si caldura excesiva din ultima perioada a afectat animalele.“

(E.M.)

Accident mortal de circulatie la Strehaia

Gheorghe Mihai Ghimbai, de 27 de ani, din Strehaia, conducind pe contrasens autoturismul cu numarul de inmatriculare MH-02-SZJ, l-a accidentat mortal, vineri dupa-amiaza, pe Florea Vasile, de 68 de ani, din aceeasi localitate, care se deplasa ca pieton pe partea carosabila. Cercetarile in acest caz continua.

(F.L.)

Hotii au intrat in magazin cu masina

Un jaf mai putin obisnuit s-a produs ieri-dimineata la un magazin de telefoane mobile din Tirgu Jiu. Hotii nu au avut rabdare sa forteze incuietorile sau sa caute vreun loc prin care se putea patrunde mai usor, ci au intrat cu masina direct prin geamurile de la usile cladirii. Din magazin au fost sustrase telefoane mobile de peste 100.000.000 de lei. Ciprian Sichitiu, patronul magazinului, a declarat ca in urma cu trei ani a fost jefuit, hotii furind telefoane mobile de peste 300.000.000 de lei.

(E.M.)

Dosar penal pentru pescuit cu plase monofilament

Politistii mehedinteni au verificat, pentru prevenirea braconajului piscicol in zona Orsova-Dubova, activitatea a sapte pescari industriali si 12 pescari sportivi. Cu aceasta ocazie a fost depistat Hirt Ion Florin, de 24 de ani, din comuna Eselnita-Mehedinti, in timp ce pescuia industrial cu doua plase de tip monofilament, interzise de lege. Autorului i s-a intocmit dosar penal.

(F.L.)

Capitan de politie cu masina furata

Persoane necunoscute au sustras din fata blocului autoturismul Golf apartinind capitanului Veronica Anuaica, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. Desi au trecut aproape doua luni de la comiterea furtului, politistii nu au reusit nici pina in prezent sa dea de urma hotilor. Colegii capitanului Anuaica au recuperat totusi autoturismul care a fost gasit abandonat si avariat intr-un lan de porumb. Din cauza starii in care se afla masina, politistii nu au reusit sa preleveze amprente, insa ancheteaza un grup de suspecti care are legatura cu furtul.

(E.M.)

Au jurat!

135 de militari in termen de la Scoala de subofiteri „N. Golescu“ din Slatina care isi satisfac stagiul militar la arma jandarmi, seria de incorporare 1 iulie, au depus simbata, 13 iulie, juramintul militar. Impreuna cu ei a depus juramintul fata de patrie si ultima promotie de „teristi“ care efectueaza cele sase luni de armata la unitatea mentionata. Dupa ce vor termina, cei 53 de teristi vor avea gradul de sublocotent in rezerva, in cadrul politiei. De asemenea, au depus juramintul militar si cei 20 de militari din cadrul Grupului de pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt. La festivitate au fost prezenti col. Ion Gheorghiceanu, seful Comandamentului Judetean de Jandarmi Olt, col. Marin Banica, adjunctul comandantului Centrului Teritorial de Jandarmi Craiova, parinti si rude ai celor incorporati.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS