20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Medicii legisti si mortii – colegi de bancheta

Conducerea de la Medicina Legala(ML) din Tirgu Jiu a fost reclamata pentru ca de mai mult timp transporta mortii cu masina folosita de cadrele medicale. Doctorita Claudia Beldean, sefa ML Tirgu Jiu, a spus: „Am solicitat o masina la Directia de Sanatate Publica, dar ni s-a spus ca nu sint bani. Uneori am fost nevoiti ca, alaturi de cadrele medicale, in singura masina pe care o avem la dispozitie, sa transportam si cite un mort. Ne mai rugam de politie, de oameni, sa isi aduca mortii la morga cu propriile masini. O data, cineva a venit la noi cu caruta. Am si avut o reclamatie de la o asistenta ca ducem mortii cu masina in care stau si cadrele medicale. Este din ce in ce mai dificil. Poate primim si noi o masina de undeva…“.

(E.M.)

Zeci de tirgujieni au lesinat pe strada

Serviciul de Ambulanta Gorj a intervenit in aceasta saptamina la numeroase cazuri de lipotimie, inregistrate la persoane de toate virstele. In cele mai multe cazuri, oamenii au lesinat chiar pe strada, salvarea fiind chemata de trecatori. „Multe persoane nu respecta indicatiile de a nu circula la orele amiezei si pur si simplu cad din picioare in mijlocul strazii. In ultima saptamina, am avut zilnic trei astfel de cazuri. Din fericire trecatorii au dovedit simt civic si au chemat de urgenta salvarea“, a spus medicul Ana Duma, sefa Serviciului de Ambulanta Gorj. Daca in oras oamenii cad pe strada, in mediul rural, personalul de la Ambulanta se confrunta din ce in ce mai des cu traumatisme survenite in general la muncile agricole. „Am avut mai multe cazuri fata de anii precedenti, in care oamenii suferinzi de hipertensiune arteriala au cazut de pe clai sau din carute si s-au ales cu traumatisme si hemoragii“, a mai spus Ana Duma.

(C.C.)

Suparat pe craiovenii lui, primarul Bulucea vrea sa le taie… apa!

Daca nu isi achita urgent macar o parte dintre costurile intretinerii, craiovenii ar putea ramine fara apa rece la robinete in plina vara fierbinte. Ei datoreaza Regiei de Apa peste o suta de miliarde de lei si cam tot pe atit Regiei de Termoficare. Vazind ca timpul trece, apa curge si datoriile se inmultesc de la o luna la alta, autoritatile locale s-au gindit sa trimita pe teren echipele de „recuperatori“, care sa le reaminteasca oamenilor ca „totul se plateste!“, iar apa nu face exceptie de la regula. Zeci de angajati ai Primariei Craiova, ai Regiei de Apa si Canal si ai Regiei de Termoficare, organizati in echipe mixte, vor bate de luni pe la portile datornicilor, incercind sa recupereze macar o parte din zecile de miliarde pe care populatia le datoreaza furnizorilor locali. „Va jur ca, de data asta, voi lua masurile cele mai drastice! Inteleg ca oamenii nu au bani, dar nu pot intelege faptul ca, din atitea miliarde de lei, nu sintem in stare sa incasam mai nimic!“, a spus suparat Vasile Bulucea, la instruirea pe care le-a facut-o ieri. Primarul a precizat si cuvintele de ordine ale intregii actiuni: „fara mila!“.

(F.E.)

Retineri din salariu pentru plata datoriilor la intretinere

Salariatilor Primariei Drobeta Turnu Severin, Prefecturii Mehedinti, celor ai Combinatului Romag PROD, ai Termocentralei Romag, Regiei Autonome LOTUS, Finantelor Publice si celor ai Intreprinderii Miniere Mehedinti le-ar putea fi retinut din salarii in perioada urmatoare sumele datorate catre asociatiile de locatari-proprietari. Aceasta masura a fost propusa joi, la Primaria Drobeta Turnu Severin, in cadrul unei intilniri intre reprezentantii institutiilor bugetare, ai asociatiilor de locatari si cei ai consiliului local. Pentru aplicarea acestei masuri va fi insa nevoie de acordul salariatului, care va semna un angajament de plata. Pina in prezent, toate masurile de recuperare a datoriilor de la populatie, luate de catre primarie si societatile care furnizeaza aceste servicii, nu au dat nici un rezultat.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS