Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Articole din piele de peste 180 de milioane de lei – confiscate

Opt tineri din Bucuresti comercializau, de citeva zile, in municipiul Drobeta Turnu Severin, articole din piele, in special in institutii, unde se dadeau drept reprezentantii unei societati comerciale. In urma unei actiuni executate impreuna cu comisarii Garzii Financiare Mehedinti, politistii i-au identificat pe cei opt bucuresteni care valorificau marfa fara a respecta prevederile legale. Cei in cauza au fost sanctionati contraventional, conform Legii 12/ 1990, si s-a dispus confiscarea marfurilor, in valoare de 188,9 milioane de lei.

(F.L.)

Arestat pentru evaziune fiscala

Marin Cace, de 34 de ani, din Slatina, a fost retinut pe 9 iulie pentru savirsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si evaziune fiscala. Acesta, in calitate de reprezentant al SC VALCOM SRL Slatina, in perioada 1 noiembrie 2000 – 31 decembrie 2001, a intocmit 23 de facturi fiscale si 80 de chitante fiscale in valoare de peste 2,2 miliarde de lei, utilizind numele unor firme fantoma. In acest fel, el s-a sustras de la plata unui impozit pe profit de peste 564,6 milioane de lei si a TVA in valoare de 234,7 milioane de lei. Marin Cace va fi prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, cu propunerea de arestare preventiva.

(C.R.)

Un mehedintean a furat un autoturism si l-a readus in parcarea proprietarului

Politistii l-au identificat si retinut pe Vlad Gheorghe, de 20 de ani, din comuna Husnicioara – Mehedinti, care in noaptea de 4 spre 5 iulie a furat un autoturism de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Tinarul s-a urcat la volanul masinii furate si a condus pe drumurile publice, fara sa posede permis de conducere. El a accidentat insa autoturismul si, de teama, l-a adus la locul de unde il furase, in parcarea proprietarului. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a autorului, care va fi prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin, cu propunere corespunzatoare.

(F.L.)

Severinence sanctionate pentru prostitutie

Trei tinere au fost depistate de politistii severineni in timp ce acostau persoane, in vederea practicarii de raporturi sexuale, contra unor sume de bani. Carmen A., de 16 ani, Brezoi Ionela, de 23 ani, si Bianca A., de 16 ani, toate din Drobeta Turnu Severin, au fost sanctionate contraventional, conform Legii 61/1991.

(F.L.)

Un timisorean dat in urmarire generala a fost prins in Mehedinti

Politistii mehedinteni au retinut un urmarit general, pentru furt de masini. Pirvulescu Mihai, de 38 de ani, din Timisoara, era cautat in intreaga tara, pentru ca furase masini si bunuri din autoturisme, pe raza judetului Olt. Politistii din Mehedinti l-au predat ieri pe autor colegilor de la IJP Olt.

(F.L.)

Deficiente la PECO LION OIL din Strehaia

Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului(OJPC) Mehedinti au intensificat actiunile de control in aceasta perioada. Luni, ei au verificat noua societati comerciale din Strehaia. La societatea comerciala DIGITROM SERV SRL, care presteaza servicii prin cablu, inspectorii au constatat deficiente de informare a consumatorilor si au aplicat o amenda in valoare de doua milioane de lei. Au mai fost controlate si magazine alimentare, mixte, unde produsele nu aveau afisate preturile, erau depozitate necorespunzator, aveau termenul de valabilitate expirat sau erau depozitate in conditii igienico-sanitare necorespunzatoare. „A fost verificata si statia PECO LION OIL din Strehaia, unde s-a gasit antigel de import, ulei auto fara timbru de secretizare, lichid de frina fara traducere si cu elemente de caracterizare incomplete. Am aplicat, in acest caz o amenda contraventionala in valoare de doua milioane de lei“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

(D.L.)

Exit mobile version