Acasă Local Trei slovaci si-au propus sa ajunga in Japonia pe bicicleta

Trei slovaci si-au propus sa ajunga in Japonia pe bicicleta

Trei slovaci, cu virste cuprinse intre 40 si 45 de ani, plecati intr-o calatorie de 14.000 de kilometri, spre Japonia, au poposit pentru citeva ore la Drobeta Turnu Severin. Mijlocul lor de deplasare nu este altul decit o bicicleta, incarcata cu

echipament de campanie. Peter Jancovic, Peter Patsch si Branislav Sykora au plecat in 29 iunie, la ora 10.00, din Slovacia, traseul lor urmind sa parcurga Bulgaria, Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirghsitan, China, Japonia.

Cei trei temerari au intrat duminica dimineata in Romania, prin Vama de la Stamora Moravita, linga Timisoara. S-au indreptat apoi spre Moldova Noua, Orsova, iar spre seara au ajuns la Drobeta Turnu Severin.

Fiecare dintre ei are in bagaj cite o harta, o busola, cronometre, aparate de radio, tensiometru, medicamente si apa, multa apa. Ei nu si-au luat mincare, pentru ca nu au dorit sa care dupa ei genti frigorifice. Ei fac parte dintr-un club de ciclisti din Slovacia si si-au propus sa parcurga zilnic aproximativ 100 de kilometri, oprirea de la Drobeta Turnu Severin fiind a opta etapa a circuitului celor trei slovaci. In cei aproximativ 14.000 de kilometri, ei vor avea 138 de stationari, timp in care se vor odihni doar citeva ore.

Pentru acest traseu si-au realizat si un site, care cuprinde intregul traseu, date despre expeditia lor, dar si sponsorii care i-au sprijinit in lunga calatorie. In Japonia vor ajunge la mijlocul lunii decembrie, printre orasele pe care le vor vizita aici numarindu-se Nagasaki, Hirosima, Kobe, Osaka, Kjoto si Tokyo. „Este cel mai lung traseu pe care l-am strabatut pe bicicleta si pina acum nu ne simtim obositi. Ne place tara voastra si o strabatem cu placere. Greutatea bicicletelor isi spune uneori cuvintul, dar cu putin efort uitam de asta“, a spus Peter Jancovic.

Cei trei slovaci aveau programata astazi iesirea din tara, spre Bulgaria, tara pe care vor sa o strabata in doua zile.

Exit mobile version