11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

60 de copii institutionalizati vor pleca in tabere

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj a incheiat conventii de colaborare cu institutiile similare din Bucuresti, Constanta si Tulcea. Incepind cu 15 iulie, 20 de copii institutionalizati in centrele gorjene vor pleca in tabara la Bu-curesti, unde vor merge la teatru, vor vizita Gradina Zoologica si muzeele. Alti 40 vor pleca in Delta si pe Litoral. In acelasi timp, copiii institutionalizati in centrele din Constanta, Tulcea si din Capitala vor vizita judetul Gorj, mergind in cele mai importante puncte turistice. In prezent, peste 200 de copii au ramas in centrele de plasament din Gorj pe perioada vacantei, neavind sansa sa-si petreaca vara cu familiile. Conducerea DPDC Gorj este de parere ca, pina la incheierea sezonului, toti cei ramasi in casele de copii vor avea prilejul sa plece in taberele organizate de institutiile de ocrotire.

(M.C.H.)

Carutas omorit de un Mercedes

Constantin Bou, de 55 de ani, a murit ieri-dimineata in urma unui accident de circulatie. In jurul orei 5.20, acesta se deplasa cu o caruta nesemnalizata regulamentar pe raza comunei Visina, in afara localitatii. La un moment dat, autoutilitara Mercedes cu numarul de inmatriculare CJ-55-SPI, la volanul careia se afla Danut Ispas, de 21 de ani, din Cimpia Turzii, judetul Cluj, a intrat in coliziune cu caruta condusa de Constantin Bou. In urma impactului, batrinul a decedat. Cercetarile politistilor au relevat ca soferul autovehiculului a provocat accidentul din neatentie.

(M.M.)

A ramas fara picior din neatentie

Politistii din Corabia au fost sesizati luni ca la Spitalul din localitate a fost internat Ion Dobrica, de 38 de ani, din comuna Cilieni-Olt, cu o amputatie traumatica 1/3 inferioara gamba stinga. Cercetarile pe care acestia le-au efectuat ulterior au scos la iveala faptul ca accidentatul, sudor la SC MITON SRL Cilieni, taia in ziua respectiva teava la o statie dezafectata apartinind ACH Izbiceni, situata pe malul drept al Oltului, pe raza comunei Lunca, judetul Teleorman. In timpul lucrului, din neatentie, lui Ion Dobrica i-au cazut mai multe tevi pe piciorul sting, retezindu-i-l. Pentru solutionarea acestui caz a fost informat Parchetul de pe linga Judecatoria Corabia.

(M.M.)

O fetita de trei ani era sa moara strivita de o vaca

Diana Obogeanu, de trei ani, din comuna Frincesti – Vilcea, se juca luni dupa-amiaza prin curte in timp ce parintii erau ocupati cu treburile casei. La un moment dat, vacuta, care pina atunci statuse linistita linga sura de paie, a reusit sa scape de fringhia cu care fusese priponita si, vazindu-se libera, a luat-o la fuga spre poarta, trecind cu copitele peste copilul care-i statea in cale. Diana Obogeanu a fost transportata de urgenta cu o ambulanta la Spitalul Judetean din Rimnicu Vilcea. Fiind diagnosticata cu traumatism toracic grav, medicii au hotarit transferarea ei la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, in vederea efectuarii investigatiilor corespunzatoare pentru identificarea eventualelor leziuni interne. Medicii de la spitalul craiovean au declarat ca starea de sanatate a micutiei este destul de precara in acest moment, dar ca exista sanse de insanatosire.

(S.T.)

Inspectorii de munca din Mehedinti au dat amenzi de 100 de milioane de lei

Inspectorii de munca din cadrul Compartimentului Control si Relatii de Munca Mehedinti au controlat in luna iunie 117 angajatori. Dintre acestia, opt angajatori foloseau forta de munca fara forme legale, iar 25 de persoane au fost depistate ca nu aveau incheiate contracte individuale de munca sau conventii de prestari civile, din care 15 femei. Fata de agentii comerciali gasiti in neregula s-a luat masura sanctionarii cu amenda, in valoare totala de 100 de milioane de lei.

(F.L.)

Birou unic pentru eliberarea autorizatiilor de construire

La nivelul Primariei Tirgu Jiu s-a infiintat recent un birou unic pentru eliberarea certificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire. Acesta functioneaza in fiecare zi de miercuri a saptaminii, incepind cu ora 13.00: „Oamenii vor sti ca numai de aici vor primi certificatele de urbanism si autorizatiile, fara sa mai fie nevoiti sa circule dintr-un birou in altul“, a spus primarul Florin Circiumaru.

(M.C.H.)

O firma din Belgia vrea sa investeasca in UM Sadu

O firma din Belgia doreste sa colaboreze cu Uzina Mecanica Sadu pentru producerea de armament. Belgienii vor sa realizeze o societate comuna cu specialistii de la UM Sadu, pentru constructia de armament performant. In prezent, uzina mai are 2.300 de angajati, locurile de munca ale acestora fiind asigurate. „Uzina Mecanica Sadu si-a asigurat cel putin pentru acest an contracte in valoare de mai multe miliarde de dolari. Ministerul de Interne si Ministerul Apararii Nationale vor sa achizitioneze unul dintre cele trei tipuri de cartuse care se produc in sectia de armament“, a spus Ion Stanculete, primarul din Bumbesti Jiu.

(E.M.)

Troleibuze pentru craioveni

Transportul public craiovean s-ar putea diversifica in citiva ani prin darea in folosinta a unor linii de troleibuze. Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova a inceput sondarea pietei pentru achizitionarea unor trolee second-hand, la un pret accesibil. „Studiul de fezabilitate a fost aprobat de consiliul local, avem spatiu pentru depou. Practic, mai este nevoie de troleibuze si de instalarea stilpilor si a cablurilor“, a spus Iulian Ocroteala, director RAT. Proiectul va fi finalizat cel mai tirziu peste cinci ani, pentru inceput fiind puse la dispozitia calatorilor zece troleibuze.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS