Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

O batrina a fost batuta dupa care a fost sufocata cu o perna

Maria Scinteie, de 73 de ani, a fost gasita moarta vineri seara in apartamentul pe care il avea in cartierul Grivitei din Tirgu Jiu.Femeia locuia singura, avind doi copii care care o vizitau periodic. Din cauza unei semipareze, femeia beneficia de serviciile unui masor, care de altfel a si gasit-o moarta. Din cercetarile efectuate de politie a rezultat ca batrina a fost batuta cu violenta, dupa care a fost sufocata cu o perna. Maria Scinteie prezinta lovituri pe tot corpul, dupa ce a fost izbita de mai multe ori cu capul de peretii camerei in care s-a produs crima. Pentru ca tipetele femeii sa nu fie auzite de vecini, autorii crimei i-au pus acesteia un calus in gura. In momentul in care au vazut ca batrina nu isi da duhul, cei doi au sufocat-o cu o perna. Acestia au fugit nu inainte de a fura 16.000.000 de lei pe care i-au gasit intr-un sertar. Politia a reusit sa ii aresteze simbata pe Constantin Petrica, din Buzau, domiciliat in Hunedoara, si pe gorjeanul Marin Toma, care apucasera sa schimbe 14.000.000 de lei in euro, dorind sa plece din tara. Cei doi barbati au lucrat o perioada la firma de tapiterie a unuia dintre copiii Mariei Scinteie. De la fostul lor sef, Constantin Petrica si Marin Toma au aflat ca femeia este semiparalizata, iar vineri, in jurul orei 15.00, au spart apartamentul bartinei, loc in care a fost comisa si oribila crima.

(E.M.)

Agresata de Mila pentru ca nu si-a platit abonamentul tv

Emil Mila, de 45 de ani, factor postal in comuna doljeana Valea Stanciului, a snopit in bataie o femeie care nu-si platise abonamentul tv. Crina Moise, de 43 de ani, din aceeasi localitate, era vineri la munca la cimp cind s-a trezit cu un vizitator neasteptat in mijlocul ogorului: postasul Mila, care venise sa-i reproseze ca nu si-a achitat abonamentul la televizor. Ca sa fie mai convingator, Emil Mila a casunat pe femeie, lovind-o de mai multe ori cu pumnii in cap. Dupa incident, victima a fost internata in Sectia neurochirurgie a Spitalului Clinic nr. 1 Craiova cu diagnosticul „traumatism cranian inchis“. Politia continua cercetarile, urmind sa dispuna masurile corespunzatoare impotriva postasului agresiv in functie de concluziile medico-legale.

(A.D.)

Arestat pentru scandal

Politistii din Simian au efectuat ieri-dimineata o actiune judiciara pe raza satului Erghevita, ocazie cu care au legitimat 97 de persoane, au atentionat sapte persoane, au avertizat alte doua persoane si au aplanat doua conflicte. Totodata, politistii au efectuat doua descinderi domiciliare si au aplicat sase sanctiuni contraventionale, in valoare de 3,8 milioane lei. Cu aceasta ocazie a fost prins Cetate George, de 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Acesta, in seara zilei de 29 iunie, a provocat scandal pe raza localitatii Erghevita, cu ocazia Nedeii care a avut loc in aceasta localitate.

(F.L.)

Furt de lucerna

Doi galiceni au fost arestati dupa ce au furat 250 kg de lucerna. In noaptea de 26 spre 27 iunie, Ionel si Stefan Gogosanu, de 30, respectiv 25 de ani, din comuna doljeana Galicea Mare, au plecat la cosit de lucerna. Dar nu pe lotul personal, ci pe cel al consateanului Constantin Riza. Surprinsi de proprietarul terenului, hotii de lucerna i-au luat la bataie pe Constantin Riza, de 64 de ani, pe fiica si ginerele acestuia – Cornelia si Alexandru Cimpoieru, de 31, respectiv 34 de ani – apoi au disparut in noapte cu 250 kg de lucerna. Retinuti de politie, Ionel si Stefan Gogosanu au fost prezentati Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, care a dispus cercetarea lor in stare de arest preventiv pentru savirsirea infractiunii de tilharie.

(A.D.)

Un severinean a stat inchis doua ore intr-un magazin de mobila

Calin Florian, din Drobeta Turnu Severin, nu a fost, se pare, observat simbata de catre patronii societatii SEVERMOB, de pe strada Topolnitei din municipiu, care au inchis usa magazinului cu lacatul si au plecat. O locatara dintr-un bloc vecin l-a vazut pe „intrus“. Aceasta, observind semnele disperate ale celui inchis in spatele geamurilor, a anuntat politia si pompierii. Pentru politisti, misiunea de eliberare nu a fost deloc simpla, deoarece nu exista nici un element de identificare a patronului firmei. Dupa aproximativ doua ore, proprietarii magazinului de mobila au putut fi contactati. Cel care a deschis usa si l-a eliberat pe „prizonier“ a fost baiatul patronilor, dar el nu a putut oferi o explicatie a situatiei de fapt. Nici Calin Florian nu a dorit sa comenteze cum a ramas in interiorul magazinului, desi, dupa primele constatari ale politistilor, a fost vorba de un accident. Mai mult, el nu a depus nici o reclamatie la adresa patronilor firmei in cauza.

(F.L.)

Exit mobile version