10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTaranii au trecut deja la actiuni de protest

Taranii au trecut deja la actiuni de protest

Citiva consilieri si tarani din satul doljean Intorsura, comuna Radovan, au protestat ieri, in fata Prefecturii Dolj, fata de indiferenta cu care autoritatile locale trateaza problemele oamenilor. Ei sint nemultumiti pentru ca primarul din comuna refuza sa faca din Intorsura centru administrativ.

„Pina in 1968, la Intorsura erau toate: primarie, scoala, biserica si biblioteca. Comunistii au decis sa le mute pe toate la Radovan, fara sa ne intrebe si pe noi, localnicii, daca ne convine s-au nu. Dupa 1989, pentru ca Intorsura este satul cu cea mai mare populatie din comuna, noi, consilierii, ne-am gindit ca ar fi bine sa devenim comuna“, a spus Decebal Poenaru, consilier local.

Localnicii din satele Fintinele, Tirnava si Intorsura mai spun ca pentru fiecare hirtie care le trebuie de la primarie trebuie sa mearga sapte kilometri.

„Sintem oameni batrini si nu mai putem merge atitia kilometri pe jos. Nici primarului nu-i convine, pentru ca si el este tot de la Intorsura. Ne vrem comuna inapoi“, a spus un protestatar.

Satenii care isi vor comuna inapoi au facut chiar si un referendum ale carui rezultate le-au trimis la Guvernul Romaniei. Pina in prezent insa, nimeni nu i-a bagat in seama. De aceea au decis sa protesteze. Cornel Mondea, prefectul de Dolj, a primit o delegatie formata din cinci protestatari.

„Le-am explicat in ce stadiu se afla actele depuse de ei la Ministerul Administratiei Publice. In prezent exista peste 55 de cereri din partea mai multor localitati din tara si probabil ca in curind vor intra la semnat referatele. Trebuie sa aiba rabdare“, a precizat Cornel Mondea.

Satenii, nu prea multumiti de cele aflate, au amenintat ca, daca nu li se rezolva problema in cel mai scurt timp, vor protesta din nou in Piata Prefecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS