Acasă Local Santierul Naval Orsova a lansat cea mai mare nava de transport produse...

Santierul Naval Orsova a lansat cea mai mare nava de transport produse chimice

Navalistii orsoveni au participat ieri la cea de-a cincea lansare a unei nave fabricate de la inceputul anului. Vasul Hans Nico a fost lansat la apa in prezenta partenerilor olandezi. „A fost o ceremonie care a onorat santierul, la care au participat noua persoane din Olanda. Din punct de vedere tehnic, vasul este destinat transportului de produse chimice, cu o capacitate de 4.500 de tone, fiind cea mai mare nava de acest tip construita in Santierul Naval Orsova.

Vasul este echipat cu autopropulsie si va naviga in zona Rotterdam-Regensburg. Clientul nostru s-a declarat multumit de calitatea lucrarilor executate si ne bucura faptul ca am participat la cea de-a cincea lansare, din cele 15 nave programate a fi livrate in acest an si destinate unor parteneri din Olanda si Belgia“, a spus Constantin Badoiu, director general al Santierului Naval Orsova. Vasul Hans Nico este tipul de nava construit de navalistii orsoveni, in ultimii zece ani, cu performante deosebite. Raportat la greutatea navei, acest tip de vase au cel mai bun coeficient de utilizare, cu un consum foarte mic.

Urmatoarea lansare a navalistilor orsoveni va reprezenta finalizarea executiei vasului Alberstadt, destinat transportului de containere. Avind o capacitate de 3.500 de tone, nava va putea transporta 508 containere, avind o lungime de 135 de metri si reprezentind una dintre cele mai mari nave de transport containere fluviale care navigheaza in prezent in Europa.

Exit mobile version