11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

O barja a esuat pe Dunare la Portile de Fier I

Impingatorul Giurgiu 28, care avea in componenta sase unitati, a suferit duminica o avarie, la barja 15.180, in timpul manevrei de ecluzare la barajul Portile de Fier I, in partea romaneasca. Barja s-a lovit de peretele ecluzei si s-a fisurat citiva centimetri. Marfa, aproximativ 8.000 de tone de griu, a fost transportata pe o alta barja si s-a actionat imediat pentru scoaterea apei. Barja avariata a fost adusa in Portul Drobeta Turnu Severin. Societatea NFR Drobeta a luat toate masurile ce se impuneau in acest caz, astfel ca impingatorul Giurgiu 28, incarcat cu griu din Iugoslavia, era pregatit inca de ieri sa se indrepte spre Portul Constanta. Potrivit capitanului specialist Marinica Genovu, de la Capitania Drobeta Turnu Severin, barja avariata va ramine in port pentru reparatii.

(F.L.)

Doi gorjeni au murit din cauza caldurii

Doi gorjeni au decedat la inceputul saptaminii din cauza unor infarcturi cauzate de caldura. Primul care a murit de caldura a fost Alexandru Dinca, din Novaci, de 67 de ani, care a fost gasit mort pe un cimp, in punctul Mateesti. Acesta era cu vacile la pascut, fiind gasit mort de un satean care a trecut prin zona. Cel de-al doilea gorjean care a murit din cauza temperaturilor foarte ridicate este Constantin Rascol, de 37 de ani, din comuna Licurici. Barbatul a mers impreuna cu familia la riul Gilort, pentru a face baie. In timp ce se plimba pe malul apei, Constantin Rascol a facut infarct si a cazut in apa.

(E.M.)

Membrele inferioare ale unui cadavru – scoase din Jiu

Angajatii Statiei CFR Virt – Rovinari au gasit luni in apele riului Jiu membrele inferioare si bazinul unui cadavru. In urma cu aproape o luna, doi angajati de la Gospodarirea Apelor Rovinari au scos din Jiu partea superioara a unui cadavru, care s-a descoperit ca apartinea lui Ion Popescu, de 55 de ani, din Ciuperceni. Barbatul plecase in urma cu peste noua luni de acasa, familia dindu-l disparut. Chemata la morga Spitalului din Tirgu Jiu, Sevastita Popescu, sotia decedatului, si-a recunoscut barbatul dupa tatuajul pe care acesta il avea inscris pe una din miini. La citeva zile dupa ce a fost ridicata de la morga de catre sotie si cei doi copii, Ionel si Vasile Popescu, partea superioara a cadavrului a fost ingropata in cimitirul din Ciuperceni. Fiul cel mic al mortului, Ionel Popescu, s-a prezentat ieri la Medicina Legala pentru a vedea daca picioarele ii apartin tatalui sau. Ionel Popescu a facut mai multe solicitari la politie pentru inceperea cercetarilor, considerind ca tatal sau a fost ucis.

(E.M.)

S-a spinzurat de calorifer cu un cordon

Cadavrul unui barbat aflat in stare avansata de putrefactie a fost gasit luni intr-un apartament din orasul Rovinari. Citiva locatari ai blocului G9 au spart usa apartamentului vecinului lor, Adam Frincescu, dupa ce au observat ca barbatul nu a mai iesit din casa de o saptamina. Acesta era spinzurat cu un cordon de teava unui calorifer. Adam Frincescu, de 48 de ani, era angajat ca sofer la TPSUT Rovinari. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Rovinari pentru efectuarea necropsiei.

(E.M.)

Neatentia unui sofer a omorit un carutas

Constantin Badele, de 61 de ani, din Bailesti, a murit dupa ce atelajul in care se afla a fost lovit in plin de un camion luni, 24 iunie. Carutasul tocmai se apropia de o intersectie din oras cind s-a pomenit in fata cu autocamionul Roman cu numarul de inmatriculare DJ-14-AYM, condus de Marin Stanciugelu, de 52 de ani, din Piscu Vechi. Soferul neatent a intrat pe contrasens si nu a mai putut evita impactul.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS