Acasă Local Revedere dupa 50 de ani

Revedere dupa 50 de ani

Un cetatean german, Weissgerber Ludovic, si un roman, fosti colegi la Scoala profesionala nr. 3 Feroviara din Craiova in 1952, au pus la cale cu mult timp in urma sarbatorirea a 50 de ani de la absolvirea scolii. Cu toate greutatile intimpinate in identificarea domiciliului actual al fiecaruia din cei 43 de absolventi, iata ca pe 15 iunie visul s-a realizat, cu sprijinul neprecupetit al doamnei Luminita Tenea, directoare, si a d-lui Gageatu, secretar-sef la Grupul scolar industrial de transport CFR, carora le multumim deosebit pentru omenia dovedita.

Au venit din Bucuresti, Slatina, Severin si din judetul Dolj, oameni suferinzi, obositi, cu fetele brazdate de necazuri si nevoi, oameni care au trecut prin toate crizele si reformele sociale atita amar de vreme, oameni care se imbratisau, se sarutau si plingeau in acelasi timp la bucuria revederii, aproape fara sa se mai recunoasca unul pe altul.

Au lipsit cei trecuti in nefiinta si nu putini, aproximativ 40 la suta, carora li s-a pastrat un moment de reculegere. Printre emotii, lacrimi si durere, fiecare si-a depanat amintiri, succese si neimpliniri.

S-a hotarit ca, de acum inainte, aceasta zi sa devina ziua intilnirilor anuale. Despartirea s-a facut greu, cu pareri de rau, dar cu speranta revederii.

Exit mobile version