11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Gigioc a fost acuzat ca a alergat dupa un craiovean sa-l bata

Gigi Zavera – Vadik, Gigioc, cum este cunoscut in lumea interlopa craioveana, de 31 de ani, a fost retinut luni, 17 iunie, de politisti, dupa ce cu o luna in urma a incercat sa bata un craiovean. In seara de 13 mai, Gigioc si alti trei indivizi l-au alergat pe Ion Ciovica in zona Pietei Novaci ca sa regleze niste „conturi“ mai vechi. Se pare ca, in urma cu citva timp, Ion Ciovica il batuse pe unul dintre amicii lui Gigioc pentru o fata, Gigi Zavera urmarind astfel sa se razbune. Gigioc a fost prezentat luni Judecatoriei Craiova cu propunerea sanctionarii cu inchisoare contraventionala pentru incalcarea Legii 61/1991 privind linistea si ordinea publica. Instanta a respins insa sesizarea politiei si a decis punerea lui in libertate. Reprezentantii Parchetului au dreptul sa formuleze cerere de reexaminare a solutiei in termen de 24 de ore de la pronuntare.

(R.G.)

Grangure si Leustean au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual

Politistii mehedinteni au propus trimiterea in judecata a invinuitilor Grangure Elena, de 41 de ani, administrator al Asociatiei de proprietari nr. 62 din Drobeta Turnu Severin, si Leustean Dumitru, de 54 de ani, administrator la Al Hotel Sip SRL Drobeta Turnu Severin, pentru savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu, contra intereselor persoanelor si fals intelectual, respectiv instigare la savirsirea infractiunii de fals intelectual. In anul 2000, Leustean Dumitru, in calitate de administrator la Al Hotel Sip SRL din municipiu, i-a solicitat invinuitei Grangure Elena semnarea unui acord, intocmit de invinuit in numele asociatiei, necesar acestuia din urma pentru obtinerea autorizatiei de mediu, fara indeplinirea procedurii legale pentru emiterea unui astfel de act. Invinuita a semnat actul in litigiu, desi nu era in masura sa faca acest lucru, prejudiciind astfel interesele proprietarilor.

(F.L.)

O tinara din Gura Vaii a lesinat si a cazut pe calea ferata in Gara Turnu Severin

Davidescu Simona, de 30 de ani, din localitatea Gura Vaii-Mehedinti, a cazut pe calea ferata, in noaptea de 17 spre 18 iunie, in Gara Drobeta Turnu Severin. Din fericire, in acel moment nu a trecut nici un tren prin statie. Tinara s-a simtit rau in sala de asteptare si a iesit afara sa ia o gura de aer, dar a lesinat si a cazut pe sinele de cale ferata. A fost observata de calatorii aflati la acea ora pe peron, care au anuntat Serviciul de Ambulanta. Transportata de urgenta la Spitalul judetean Mehedinti, Davidescu Simona este acum in afara oricarui pericol. “Locuieste in Gura Vaii, intr-o locuinta de serviciu apartinind CFR si probabil astepta un tren sa se deplaseze catre casa. Este cunoscuta de catre cadrele noastre, pentru ca a mai facut o criza in gara“, a spus mr. Ion Cotirta, seful Politiei Transporturi Feroviare Drobeta Turnu Severin.

(F.L.)

Accident la Mina Dragotesti

Un ortac de la Mina Dragotesti – Motru a fost lovit ieri de un bulgare de carbune care s-a prabusit peste el. Ion Dragotoiu, de 33 de ani, se afla in subteran, unde evacua apa printr-o nisa. La un moment dat, o bucata de carbune s-a desprins din tavanul galeriei si a cazut peste miner. Acesta a fost transportat la Spitalul din Tirgu Jiu, fiind internat la Sectia reanimare, cu diagnosticul politraumatism prin strivire. Medicii din sectie au declarat ca minerul este in afara oricarui pericol.

(E.M.)

Un severinean a fost amenintat, lovit si sechestrat

Politistii severineni au propus trimiterea in judecata a lui Badalau Aurel, in virsta de 56 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pentru savirsirea infractiunilor de vatamare corporala grava, lipsire de libertate in mod ilegal, amenintare si distrugere. In ziua de 1 mai, el l-a lovit, amenintat si lipsit ilegal de libertate pe Girjoaba Viorel, din Drobeta Turnu Severin, si a provocat distrugeri la o autoizoterma, proprietate a partii vatamate.

(F.L.)

Doi angajati de la CELROM SA sint cercetati pentru furt

Politistii severineni au inceput urmarirea penala impotriva lui Neblea Daniel, de 33 ani, si Raducu Virgil, de 45 de ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, angajati la SC CELROM SA, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. In noaptea de 12 spre 13 aprilie 2002, cei doi au sustras din incinta societatii 137 kg cablu electric din cupru, in valoare de 11,3 milioane de lei.

(F.L.)

Panait a inselat mai multe firme cu 1,5 miliarde de lei

Politistii severineni au propus trimiterea in judecata a lui Panait Virgil, din Drobeta Turnu Severin, cercetat pentru savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala, fals intelectual si folosirea creditului societatii in interes personal. In perioada martie-aprilie 2001, in calitate de administrator al SC Fast Home Service SRL, a achizitionat marfuri de la mai multi agenti economici, in suma totala de 1,5 miliarde de lei, pentru care a intocmit documente de receptie, dar nu a intocmit documente de evidenta contabila, pentru stabilirea obligatiilor fata de bugetul de stat. In acest fel, au fost impiedicate verificarile financiar-contabile. Totodata, Panait Virgil a folosit in scop personal sumele incasate si a distrus documentele de evidenta primara, privind aprovizionarea cu marfuri.

(F.L.)

Condamnati la 45 de zile de inchisoare pentru lovirea rudelor

Guran Laurentiu Cristian, de 25 de ani, si Guran Victor, de 27 de ani, ambii din comuna Simian-Mehedinti, au fost condamnati la 45 de zile de inchisoare contraventionala, de catre Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Cei doi, in noaptea de 15 spre 16 iunie, i-au lovit cu parii pe Guran Elena si Setitan Veronica, ambele din aceeasi localitate, provocindu-le leziuni.

(F.L.)

Hot de cai

Politistii mehedinteni l-au identificat pe Baldovin Badea, de 35 de ani, din comuna Timna, care pe 14 mai a furat calul lui Roman Silvica, din satul Greci. El a facut apoi un schimb de cabaline cu Udila Zaharia, din aceeasi localitate, in urma caruia a valorificat calul. Autorul a fost prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Strehaia, care a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva, pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat si inselaciune.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS