10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBatrinul piroman si-a incendiat din nou locuinta

Batrinul piroman si-a incendiat din nou locuinta

• Batrinul Gheorghe Pirvulescu a incercat sa se sinucida cu un cutit dupa ce a dat foc sufrageriei • In momentul producerii dezastrului, in locuinta se mai afla doar nepotica batrinului • Vecinii spun ca batrinul nu este la prima tentativa de acest gen, in cursul anului trecut un incendiu similar distrugind apartamentul in mare proportie

O multime de oameni s-au adunat ieri-dimineata, in jurul orei 8.30, in fata blocului E170 din cartierul Craiovita Noua, alertati de fumul gros care iesea pe sub usa apartamentului nr.1, invadind holul imobilului. Citiva vecini mai curajosi au spart usa si au intrat in apartament, ingrijorati de soarta locatarilor.

In unul dintre dormitoare l-au gasit pe proprietar, Gheorghe Pirvulescu, de 74 de ani, cazut linga pat cu o rana in abdomen, si alaturi de el, doua cutite, dintre care unul plin de singe. Ingrijorati de soarta lui, oamenii

s-au grabit sa-l scoata afara, lucru pe care l-au facut cu mare greutate si numai dupa ce s-au luptat cu batrinelul care insista sa fie lasat sa moara in camera lui. Intre timp, alti vecini au reusit sa o scoata afara pe geam din celalalt dormitor al apartamentului pe nepotica batrinului.

Impreuna cu batrinul mai locuia o cumnata a acestuia, Olga Sandu. Femeia plecase insa la cumparaturi dis-de-dimineata, lasindu-l pe batrin singur in casa cu fetita. Cind s-a intors, a gasit apartamentul in flacari si pe vecini incercind sa-i salveze pe cei aflati in interior.

„Am plecat sa cumpar niste brinza ca sa am ce sa le pun pe masa. Nu m-am gindit ca o sa se intimple o asemenea nenorocire“, a spus ea.

Vecinii il considera pe Gheorghe piroman

La scurt timp dupa izbucnirea incendiului, la fata locului a aparut si un echipaj de pompieri care a localizat focarul – sufrageria apartamentului – si a reusit sa stinga flacarile inainte ca acestea sa se extinda si la incaperile alaturate.

„Nu am gasit nimic care sa ne arate ca incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit. Focul s-a extins in incapere de la perdea si hainele aflate pe un scaun de linga fereastra“, a precizat cpt. Eduard Mazilu de la Statia de Pompieri Craiova III.

Gheorghe Pirvulescu a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde i-au fost acordate primele ingrijiri medicale. Din fericire, taietura pe care si-a facut-o singurel nu-i va pune viata in pericol, medicii considerind ca este mai degraba o zgirietura. Cu toate acestea, batrinul va mai fi tinut citeva zile in spital sub supraveghere medicala.

Locatarii din blocul E170 nu isi vor regasi linistea prea curind din cauza ca il cunosc pe batrinel ca pe un piroman inrait, care a mai incercat pina acum sa dea foc apartamentului.

Oamenii isi amintesc foarte bine de ultima „tentativa“ din cursul anului trecut, in urma careia apartamentul si holul blocului au necesitat o ampla operatiune de renovare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS