8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn proiectil la statia de alimentare cu apa a Craiovei

Un proiectil la statia de alimentare cu apa a Craiovei

• Sapind dupa un cablu, doi muncitori de la Statia de apa Breasta au dat peste un proiectil de artilerie • Daca ar fi explodat, proiectilul ar fi ras totul pe o raza de cel putin 100 de metri

Doi muncitori de la Statia de alimentare cu apa Breasta au descoperit simbata un proiectil de artilerie din vremea celui de-al doilea razboi mondial. Marin Giurca si Ion Dumitrascu sapau o groapa pentru a gasi si remedia o defectiune la un cablu electric de 6.000 de volti, care alimenteaza pompele puturilor de adincime. La un moment dat, au lovit cu cazmaua si tirnacopul intr-un obiect metalic. Cind s-au uitat cu atentie, si-au dat seama ca este vorba de un proiectil de artilerie ce putea sa explodeze in orice moment.

Cei doi si-au anuntat imediat seful, care, la rindul sau, a anuntat politia. Sosind la fata locului, politistii din comuna Breasta au stat de paza linga proiectil pina au venit reprezentantii Inspectoratului de Protectie Civila Dolj. Acestia au concluzionat ca este vorba de un proiectil de calibrul 120 mm pentru ruptura de beton, de genul celor folosite pentru distrugerea cazematelor. Proiectilul a fost ridicat si depozitat laolalta cu altele descoperite in judet, in vederea distrugerii.

„Culmea este ca muncitorii sapasera cu citva timp in urma, pentru a repara cablul la doar o jumatate de metru de locul in care au sapat simbata. Din fericire, si atunci, ca si acum, au avut noroc ca proiectilul sa nu explodeze, ca ar fi distrus totul in jur pe o raza de cel putin 100 de metri“, a mentionat maistrul Marin Driga, sef de tura la Statia de alimentare cu apa Breasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS