8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean s-a electrocutat de la un intrerupator izolat

Un gorjean s-a electrocutat de la un intrerupator izolat

Un salariat al TMC Filiasi a ajuns in coma la spital, in urma unui accident petrecut miercuri seara in incinta societatii amintite. Muncitorul Ion Istudora, de 38 de ani, din Tintareni – Gorj, se pregatea sa plece acasa in jurul orei 20.00, dupa o zi de lucru obisnuita.

La iesirea din vestiar a vrut sa stinga lumina, actionind intrerupatorul cu mina uda, dar s-a electrocutat, fiind proiectat in coltul opus al incaperii, unde s-a lovit puternic cu capul de un dulap.

Colegii au chemat imediat salvarea, care l-a transportat pe nechibzuit in stare de coma la Spitalul Clinic nr.1 Craiova.

El si-a recapatat cunostinta la scurt timp dupa internare, iar acum se afla in afara oricarui pericol.

„Lucrez de cinci luni la TMC, dar asa ceva nu mi s-a mai intimplat, nici chiar inainte, cind lucram la Termocentrala de la Turceni, unde pericolul de electrocutare era mult mai mare. Mi-e greu sa inteleg cum s-a putut intimpla asa ceva pentru ca intrerupatorul era izolat“, a spus Ion Istudora.

Silviu Poenaru, seful Serviciului Control Securitate Sanatate Munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj, a declarat ca o comisie constituita de conducerea TMC Filiasi cerceteaza imprejurarile in care s-a produs electrocutarea muncitorului, urmind ca, dupa finalizarea anchetei, sa se stabileasca daca intr-adevar a fost vorba de un accident de munca.

„Daca se va dovedi ca intrerupatorul era defect, se vor lua masuri impotriva celor care ar fi trebuit sa remedieze aceasta problema“, a mai spus Poenaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS