27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

Cardiacii din Slatina nu respecta indicatiile medicilor

Tot mai multi pacienti bolnavi de inima sint adusi la Spitalul Judetean din Slatina in stare grava. Cauza majora a interventiei doctorilor consta in faptul ca pacientii care sint adusi in tromba de ambulante nu respecta indicatiile medicilor cu privire la bolile de care sint suferinzi. Zilnic, la Sectia urgente a spitalului slatinean sint aduse cinci-sase cazuri de accidente vasculare cerebrale si patru-cinci cazuri de edeme pulmonare (apa in plamini).

(M.M.)

850.000.000 de lei pentru Scoala din Seciuri

Scoala din localitatea Seciuri – Gorj va beneficia de 850.000.000 de lei, bani care vor fi utilizati pentru realizarea a inca doua sali de clasa. Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat eliberarea fondurilor necesare, astfel incit de la 15 septembrie cei 80 de elevi care frecventeaza cursurile scolii primare de aici sa nu mai merga la ore in doua schimburi. Pentru a rezolva aceasta problema, in 1998, Inspectoratul Scolar Gorj a inceput construirea a doua sali de clasa, insa din cauza lipsei banilor lucrarile au fost stopate. In prezent, mai sint de turnat planseele, de realizat acoperisul, precum si dotarea cu echipamente si mobilier a claselor.

(E.M.)

Somajul a scazut cu 6% in Mehedinti

Rata somajului era in Mehedinti, in luna mai, de 16,8%. Nu aceeasi cifra se inregistreaza si in aceasta luna cind, potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti, rata somajului a scazut la 10,5%. Potrivit directorului Iustin Florescu, reducerea numarului somerilor se datoreaza, in mare parte, faptului ca multe persoane au renuntat la venitul minim garantat. „Aceasta renuntare s-a reliefat imediat in nivelul somajului. Multe persoane si-au gasit un loc de munca, in aceasta perioada, in special in industria usoara. Un indicator de forta asupra caruia trebuie insistat pentru a diminua rata somajului in Mehedinti este acela de a credita intreprinderile mici si mijlocii, din bugetul asigurarilor pentru somaj. La aceasta data sint angajate credite in suma totala de 1,1 miliarde de lei. Valoarea creditelor care pot fi acordate la nivelul Mehedintiului este de 15 miliarde de lei, agentii economici putind crea noi locuri de munca“.

(D.L.)

Politistii romani de frontiera primesc lectii de buna purtare de la colegii lor germani

Ofiterii germani de legatura le-au dat politistilor romani lectii de buna purtare in relatia cu comunitatea, in cadrul unui seminar care se desfasoara la Mangalia, la inceputul acestei saptamini. Walter Sperner, consilier in cadrul Ministerului german de Interne, a apreciat eforturile facute pentru profesionalizarea cadrelor de conducere si a ofiterilor. El a spus ca, in Germania, politistii de frontiera poarta ecusoane, au carti de vizita pe care le dau cetatenilor si ii sprijina cu toate informatiile de care au nevoie. Sperner a adaugat ca politia de frontiera din intreg spatiul Uniunii Europene „ar trebui sa fie unitara“. El a spus ca, spre exemplu, politistii de frontiera ar trebui sa poarte uniforme de aceeasi culoare. „Albastrul ar fi culoarea de baza, ceea ce inseamna ca Politia romana de frontiera e deja moderna“, a apreciat el. In cadrul seminarului, s-au discutat in special probleme legate de colaborarea politistilor de frontiera cu presa. Reprezentantii politiei de frontiera au recunoscut ca presa sustine activitatea si imaginea institutiei, dar au precizat ca exista si cazuri in care dezvaluirea unor informatii in mass-media „incurca anchetele“. Participantii la seminar sint de parere ca, in tarile civilizate, daca un politist – chiar daca are functie de conducere – doreste sa discute cu presa, el trebuie sa fie sfatuit de un specialist in relatii publice, pentru a face declaratii numai in cadrul unor conferinte de presa. Totodata, politistii au apreciat ca relatia cu presa ar trebui gestionata de un procuror sau de un magistrat, care sa poata explica informatiile privind diferitele cazuri sau anchete. Eventual, chiar prefectul ar trebui sa fie pregatit in acest sens, au adaugat ei.

(MEDIAFAX)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS