10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSperietura unui cal a omorit un om

Sperietura unui cal a omorit un om

Sotia carutasului a fost si ea grav ranita

Ion Idita, de 50 de ani, din Obedin, a murit ieri dupa-amiaza, dupa ce a fost aruncat din caruta cu care venea de la moara. Flori Idita, de 48 de ani, sotia acestuia, a fost si ea grav ranita la scurt timp dupa ce Puiu, calul familiei, s-a speriat si a luat-o la goana pe drumul spre casa.

Sotii Idita au pus ieri-dimineata in caruta sase saci de griu si patru de porumb si au plecat la Moara din Mihaita, satul vecin, sa-i macine. „Am fost si noi la moara, dar am plecat inaintea lor. Nici nu am ajuns bine acasa cind am auzit ca Ion este mort“, a spus o vecina.

Ion a murit pe loc

La citiva kilometri de sat, pe o panta, Puiu s-a speriat si a luat-o la galop. Din cauza zdruncinaturilor, Ion nu a mai putut tine friiele si a fost aruncat in partea dreapta a soselei, cu capul de asfalt.

Dupa citeva zeci de metri, Flori a fost si ea aruncata din caruta, pe aceeasi parte a drumului. Nicolae Paun venea cu masina spre oras cind, dupa un colt de padure, a vazut cele doua trupuri zacind pe sosea: „Am vazut calul cu caruta alergind mai departe, spre sat. M-am apropiat de barbat, dar nu mai misca. Am chemat imediat salvarea. Femeia mai respira, dar era inconstienta“.

Ion Idita a murit pe loc, iar sotia lui a suferit mai multe traumatisme si a fost transportata in stare grava la spital.

Puiu il mai accidentase si pe fiul cel mare al sotilor Idita

Satenii isi amintesc ca Puiu nu este la prima intimplare de acest fel. „Anul trecut, in primavara, pe unul dintre cei trei baieti ai lui Ion tot calul asta l-a bagat in spital. S-a speriat cind erau pe cimp, la arat, si i-a taiat plugul piciorul. I l-a rupt in trei locuri, de abia l-au salvat medicii. Le-am spus de atitea ori sa-l vinda sau sa-l taie, dar nu m-au ascultat“, a spus Tinca Pirvu, matusa lui Ion. Marian, fiul cel mare al sotilor Idita, i-a cerut si el tatalui sau sa-l vinda pe Puiu, dar in zadar: „A crezut ca a fost doar o intimplare atunci cind m-a lovit pe mine. I-am zis sa-l dea, dar nu a vrut. De atunci nu s-a mai speriat, pina azi, cind mi-au spus cei din sat ca tata nu mai vine acasa“.

Oana, singura fiica a lui Ion, si-a vazut ultima data tatal zacind fara viata, pe marginea drumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS