12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiron Cozma asteapta sentinta in cazul Vegas

Miron Cozma asteapta sentinta in cazul Vegas

Magistratii Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti se vor pronunta, peste o saptamina, in dosarul in care Miron Cozma este acuzat de provocarea unui scandal in restaurantul Vegas din Petrosani, in urma cu sase ani. Dosarul a fost rejudecat dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarit casarea sentintei prin care liderul minerilor din Valea Jiului era condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare.

Aceeasi condamnare, data de catre Judecatoria Pitesti, prevedea in cazul lui Cozma si aplicarea unei pedepse de cinci luni de detentie pentru lovirea ziaristului Gigi Nicolau, de la revista Academia Catavencu. Reprezentantul Parchetului, prezent ieri in sala de judecata, a solicitat magistratilor ca Miron Cozma sa fie condamnat pentru tulburarea linistii publice, pedeapsa pentru care se aplica Legea privind gratierea.

In privinta infractiunii de vatamare corporala, atit partile vatamate, cit si Pachetul, si-au retras acuzatiile. Potrivit anchetatorilor, in mai 1996, Miron Cozma impreuna cu sase bodyguarzi au agresat personalul complexului Vegas din Petrosani si au provocat distrugeri de peste 30 de milioane de lei. Restaurantul fusese inchiriat de catre jucatori si de membri din conducerea echipei Jiul Petrosani.

Cei prezenti au sarbatorit victoria echipei cu 1-0 impotriva celor de la Foresta Falticeni. In urma acestui rezultat, jucatorii din Petrosani isi asigurasera prezenta in Divizia Nationala. La miezul noptii, cei care au mai ramas au cerut nota de plata. Consumatia totala s-a ridicat la 1,6 milioane de lei, iar chelnerita a prezentat mai multe note de plata din cauza numarului mare de produse comandate.

Extrem de nervos din cauza acestui lucru, fotbalistul Mugur Radu, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, a inceput sa o loveasca pe chelnerita si sa o stringa de git, reprosindu-i acesteia ca vrea sa-l insele. Un paznic al restaurantului a intervenit si a fost nevoit sa foloseasca forta pentru a-l imobiliza pe Mugur Radu.

Dupa acest incident, cei prezenti au parasit localul, fara sa mai achite consumatia. Potrivit acuzatiilor din rechizitoriu, urmatoarea seara, Miron Cozma, insotit de bodyguarzii sai, ar fi patruns in complexul Vegas, a evacuat toti clientii si apoi, pentru a-l „razbuna“ pe Mugur Radu, i-a lovit pe directorul economic Nelu Cantaragiu, pe directorul general Pavel Haiduci, un bodyguard si o chelnerita. Procurorii sustin ca Miron Cozma si bodyguarzii sai au distrus cinci mese de biliard si o usa din sticla, toate in valoare de 31 de milioane de lei. El a inchis complexul si toata noaptea oamenii acestuia au patrulat cu cinci masini prin fata restaurantului, pentru a-l prinde pe cel care l-a lovit pe fotbalist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS