3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul scolii din Jirov-Mehedinti nu s-a sinchisit sa anunte politia

Directorul scolii din Jirov-Mehedinti nu s-a sinchisit sa anunte politia

Pentru ca de la Scoala din Gruia au disparut alte patru calculatoare, conducerea postului de politie a fost schimbata

Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti va propune, in sedinta din 13 iunie, in Consiliul de Administratie, incetarea contractului de management cu institutia scolara a directorului scolii din Jirov-Mehedinti, Nitulescu Dorin, pentru deficientele constatate in activitatea sa.

La vizita pe care prefectul Dan Trancota a facut-o saptamina trecuta in aceasta localitate, a aflat cu stupoare ca ultimul calculator cu care Ministerul Educatiei si Cercetarii a dotat aceasta institutie de invatamint si a carui valoare se ridica la 48 de milioane de lei a fost sustras, politia fiind anuntata cu intirziere de disparitia obiectului de inventar.

„Nu s-a asigurat nici un fel de protectie pentru acest calculator. Politia are un cerc de suspecti, dar nu a descoperit inca faptasii. Am vazut la aceasta scoala o delasare totala“, a spus prefectul Dan Trancota.

Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, Lucian Capitanescu, printre suspecti se afla si o persoana in buzunarele careia a fost gasit un anunt pentru mica publicitate textul „vind si cumpar calculatoare“. Tot de surprize mai putin placute au avut parte reprezentantii prefecturii si la Gruia, unde scoala din localitate a organizat, la sfirsitul anului trecut, cursuri de calculatoare, in parteneriat cu o firma de specialitate, care a adus la institutia de invatamint, in acest sens, sapte calculatoare.

„Din cele sapte, nu mai exista decit trei calculatoare. Am inteles ca restul au fost furate la inceputul anului, in ianuarie-februarie. Directoarea, profesoara de biologie Paula Calin, a instiintat primaria de disparitia calculatoarelor abia in luna aprilie“, a spus prefectul de Mehedinti, Dan Trancota. Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti a luat decizia, dupa cele constatate la Gruia, de schimbare a conducerii postului de politie din localitate.

La rindul sau, conducerea Inspectoratului Scolar Mehedinti va pune in discutie, in prima sedinta, cazul directoarei Paula Calin, urmind sa fie luate masurile corespunzatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS