10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinucidere invaluita in mister

Sinucidere invaluita in mister

Tinara din comuna Sarbatoarea, care a incercat joi dupa-amiaza sa se spinzure, a murit dupa citeva ore in Spitalul Clinic nr.1 Craiova. Ioana Grecu implinise de curind 19 ani si nu avea, dupa spusele cunoscutilor, nici un motiv temeinic sa-si puna capat zilelor. A lasat in urma ei un tata neconsolat de gindul ca poate nu va afla niciodata ce a determinat-o sa-si ia viata.

Ramasa singura la parinti dupa moartea celor doi frati mai mari, Ioana Grecu a fost crescuta cu grija si rasfatata de ai sai. In urma cu trei luni, mama ei a murit, iar fata s-a mutat in comuna Malu Mare la bunica sa, Maria Barbu, de 77 de ani.

In aceeasi perioada l-a cunoscut pe Catalin al lui Bagel, un tinar de etnie roma frumusel, care a luat-o pe fata la el acasa fara ca macar sa-i intrebe familia. Viata alaturi de Catalin s-a dovedit in scurt timp un adevarat cosmar pentru biata fata. Barbatul se intorcea seara acasa din pelegrinarile de prin sat si ii administra cite o repriza de bataie inainte de culcare. Ioana a indurat totul cu stoicism, insa concubinul ei devenea pe zi ce trece mai violent.

In urma cu doua saptamini, Ioana a fugit la bunica ei si i-a povestit totul cu lacrimi amare.

A fugit de acasa batuta

„Cind am vazut-o ca intra pe poarta nu am mai recunoscut-o. Slabise mult si avea fata plina de vinatai. Mi-a spus ca a batut-o Catalin. A dat in ea ca intr-un ciine, lovind-o pe unde nimerea cu pumnii si cu picioarele.

Dupa ce am ajutat-o sa se dezbrace, am vazut ca avea vinatai si pe corp. Am vorbit cu ea atunci si am incercat sa o linistesc. Mi-a spus ca a fugit de la Catalin, ca nu vrea sa-l mai vada niciodata si ca o sa locuiasca la mine“, a povestit Maria Barbu.

Catalin a profitat atunci de ocazie si s-a mutat impreuna cu o alta femeie. Ioana Grecu a ramas sa locuiasca la bunica ei, refuzind sa se intoarca in casa parinteasca de la Sarbatoarea, din cauza durerii pe care i-o provoca amintirea mamei, de curind decedata.

Dupa despartirea de Catalin, si-a vazut linistita de trai, lasind impresia celor din jur ca a rupt orice legatura cu trecutul.

„Se purta normal. Am crezut ca s-a impacat cu gindul despartirii de barbatul acela, mai ales dupa ce el s-a insurat. Chiar in ziua in care s-a intimplat nenorocirea, Ioana a venit pe la mine si am vorbit despre multe lucruri. Fata era vesela si increzatoare in viitor“, a spus o vecina.

Ioana credea ca este insarcinata

Citeva minute mai tirziu, bunica ei a gasit-o atirnind intr-un lat de copacul din fata casei. „Am vazut cum se zbatea si am strigat cit am putut la niste vecini care m-au ajutat sa o dau jos“, a povestit bunica ei. La scurt timp a sosit la fata locului un echipaj SMURD care i-a acordat Ioanei Grecu primul ajutor, apoi a transportat-o la Spitalul Clinic nr.1 Craiova. Tinara s-a aflat sub supraveghere medicala in Clinica de terapie intensiva, pina dupa miezul noptii cind a decedat in urma unui stop cardiorespirator.

Trupul ei a fost depus la morga spitalului, de unde a fost ridicat de rude ieri dupa-amiaza. Motivul care a determinat-o pe Ioana sa recurga la sinucidere ramine o enigma. Vecinii spun insa ca fata era convinsa ca a ramas insarcinata, desi nu a cerut confirmarea medicului de familie, si ca acest fapt i-ar explica intr-un fel comportamentul. Medicii legisti au infirmat aceasta ipoteza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS