14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Buckingham Palace, simbol al monarhiei britanice, atins de flacari

Palatul Buckingham, unde a izbucnit duminica un incendiu de mici proportii, care a dus la evacuarea a sute de persoane, este resedinta oficiala a reginei Angliei si constituie simbolul monarhiei britanice. Incendiul, numit „minor“ de politie, a inceput pe culoarul dintre State Rooms si Ballroom, motivul fiind necunoscut. State Rooms constituie inima activitatii oficiale de la Buckingham: cea mai mare parte a ceremoniilor si receptiilor au loc acolo. Peretii acestor saloane sint impodobiti cu unele dintre cele mai frumoase tablouri ale colectiei regale – lucrari de Rembrandt, Rubens, Vermeer sau Poussin. Nici unul dintre valoroasele obiecte de arta din palat nu a fost afectat de incendiul care a durat mai putin de o ora. Evacuarea a sute de persoane din Buckingham Palace – familia regala nu se afla acolo – a constituit o premiera de la al doilea razboi mondial. Palatul Buckingham a fost atunci partial afectat in cursul bombardamentelor aviatiei germane. Incendiul a avut loc a doua zi dupa deschiderea cu totul exceptionala a gradinilor Palatului Buckingham, simbata seara, pentru un concert de muzica clasica, la care au asistat 12.000 de persoane, alese prin tragere la sorti. Un alt concert, pop de data aceasta, a avut loc loc ieri-seara, tot in gradinile de la Buckingham. Duminica seara, printre cei evacuati s-au numarat Phil Collins si Eric Clapton, care sustineau un concert.

Lacurile din Himalaya ar putea inunda zona din cauza incalzirii globale

Topirea ghetarilor de pe Himalaya provocata de incalzirea climatica globala creste riscul aparitiei unor inundatii in tarile din zona, afirma expertii citati de ziarul China Daily. Numeroase lacuri din Himalaya se umplu rapid si ameninta sa depaseasca malurile si sa inunde zonale aflate in aval. Astfel de situatii nu sint noi, dar frecventa lor a crescut in ultimele trei decenii, in conditiile in care temperatura aerului este in medie mai mare cu un centigrad decit in anii ’70. In fata acestui risc in crestere, China intentioneaza sa faca schimb de date obtinute din observatiile aeriene asupra evolutiei ghetarilor, cu Nepal si India, a declarat Ren Jiawen, de la Academia Chineza de Stiinte. Potrivit unui raport al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (PNUE) publicat in luna aprilie, 44 de lacuri glaciare din Bhutan si Nepal ar putea depasi ca nivel malurile in cursul urmatorilor cinci ani.

Brad Pitt se implica in productia de film

Brad Pitt si managerul sau Brad Grey vor intra impreuna in lumea afacerilor: ei au fondat o companie de productie, a anuntat presa de specialitate de la Hollywood. Cei doi au infiintat un joint venture pe trei ani, care a semnat deja un prim contract cu studiourile Warner Bros. Sotia lui Brad Pitt, Jennifer Aniston, este si ea partener cu drepturi egale al afacerii. Ea se va ocupa impreuna cu Brad Pitt de prima productie a companiei nou infiintate, care va avea sediul pe Wilshire Boulevard, la fel ca si restul firmelor lui Grey. Noua companie de productie nu a primit inca un nume. Brad Pitt a afirmat ca el si Aniston vor mai face si alte filme impreuna, fara a juca insa in ele. Pitt nu a mai produs pina acum filme. El a inceput sa se gindeasca la astfel de proiecte abia de anul trecut.

Femeile din orasele mari prefera barbatii bogati

Femeile din orasele mari prefera barbatii bogati, in timp ce semenele lor din localitatile mai mici viseaza la un partener care sa le inteleaga, se arata intr-un studiu realizat in Statele Unite ale Americii si citat de Ananova. Un sociolog din New York, Kevin McGraw, a studiat anunturile de la rubrica de matrimoniale din ziarele din peste 23 de orase. El a observat o tendinta clara, conturata in toate orasele mari: femeile din aceste localitati, cum ar fi San Francisco si Boston, prefera barbatii cu o buna pozitie financiara celor care ar sti sa le asculte. Banii sint mai putin importanti pentru femeile din orasele mai mici, cum ar fi Montgomery, Alabama, and Kansas City. Specialistul american crede ca studiul sau arata ca barbatii bogati nu cistiga intotdeauna si ca, cei buni nu pierd mereu. „Acest studiu scoate in evidenta flexibilitatea strategiilor in gasirea unui partener, in functie de mediul in care se gaseste un individ. Baietii buni nu ajung intotdeauna pe ultimul loc, desi s-ar putea sa fie nevoiti sa se mute pentru a-si gasi perechea potrivita“, a comentat McGraw. El a mai descoperit ca aspectul fizic placut este o prioritate, indiferent de dimensiunea orasului, dar ca femeile care isi manifesta preferinta pentru barbati atractivi sint mai ales cele care scot in evidenta propriul lor aspect, folosind fraze ca „atractiva, blonda cu ochi albastri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS