17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTirgu Jiu nu va deveni municipiu de gradul II

Tirgu Jiu nu va deveni municipiu de gradul II

Din cauza ca la recensamint nu s-au inregistrat 100.001 locuitori, Tirgu Jiu nu va intra in categoria municipiilor de gradul II. Gheorghe Popescu, directorul Directiei Generale de Statistica Gorj, a spus ca, in urma centralizarii datelor si a verificarilor incrucisate, in Tirgu Jiu nu exista decit putin peste 97.000 de locuitori. Daca s-ar fi depasit suta de mii de locuitori, orasul ar fi devenit municipiu de gradul II, iar intrarea in rindul oraselor care au peste 100.000 de locuitori ar fi insemnat bani mai multi pentru bugetul local, modificarea organigramei primariei, sporirea numarului de consilieri locali, precum si bani mai multi primiti din bugetul central.

Dupa calculele primarului Circiumaru, ar mai fi trebuit citeva sute de locuitori, pentru a se depasi suta de mii de cetateni. Pentru atingerea acestui obiectiv au fost numarati toti studentii Universitatii „Constantin Brancusi“, care sint veniti din alte localitati si care locuiesc, in majoritate, in caminele studentesti.

„Eu le-am spus ca nu au nici o sansa, dar a venit primarul si mi-a spus ca vrea o suta de mii de locuitori. Dupa verificarile pe care le-am facut, i-am eliminat pe studentii care au fost numarati. Pot sa spun ca orasul va avea cu putin peste 97.000 de mii de locuitori si nu va fi nici municipiu de gradul II. Le-am explicat ca lumea nu mai face copii si ca nu pot fi scosi asa, din aer. In ceea ce ma priveste, eu mi-am facut datoria, fiindca am facut cinci pina acum“, a spus Gheorghe Popescu.

Surse din cadrul Directiei de Statistica au afirmat ca, in urma verificarilor mapelor de recensamint, au fost descoperite persoane care fusesera inregistrate de doua ori, fiind ulterior scoase de la numaratoare.

Primarul Florin Circiumaru a precizat: „Pe undeva nu este drept sa nu ne ia in calcul studentii, ca si ei stau aici. Cu toate ca dupa lege, cei de la Statistica au dreptate. Sint suparat, dar ce sa fac? Asta e! N-o sa mor ca nu s-a putut. Noi am facut totul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS