Acasă Local Salariatii de la RULMENTI Slatina isi vor relua activitatea

Salariatii de la RULMENTI Slatina isi vor relua activitatea

„Dupa lupte seculare, care au durat“… luni, conducerea SC RULMENTI SA Slatina a reusit sa faca un pas decisiv pentru redresarea societatii.

Directorul general, Victor Barbu, impreuna cu administratorul special numit de APAPS, Atanase Sandulescu, si subprefectul de Olt, Zoltan Erdei, au reusit in sfirsit sa convinga sucursala SC ELECTRICA SA Craiova sa semneze planul de reesalonare a datoriilor catre aceasta unitate de stat, in conditiile stabilite de fabrica.

Desi este valabil doar pentru o perioada de opt luni (pina in luna februarie a anului viitor), societatea are acum o sansa unica de a reporni fluxul de productie si de a reduce din debite, dintre care aproape 3,4 miliarde de lei sint doar catre SC ELECTRICA.

Obtinerea aprobarii de la furnizorul de energie electrica a reprezentat pina la inceputul acestei saptamini singura piedica in calea reluarii activitatii in fabrica. In rest, totul era pus la punct: comenzi existau, la fel si materie prima. Oamenii din fabrica spun ca, o data reluat procesul de productie, nimic nu il va mai opri. Acest lucru se va intimpla, cel mai probabil, chiar in aceste zile.

De asemenea, repornirea activitatii va insemna si primirea salariilor de catre cei 600 de angajati. Ultima data cind au primit bani a fost inainte de Pasti, cind conducerea societatii a reusit cu greu sa faca rost de fonduri pentru a le da oamenilor 500.000-600.000 de lei de persoana.

Exit mobile version