16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Politistii spanioli ii invata pe colegii romani cum sa combata coruptia

Doi ofiteri din politia spaniola participa la Drobeta Turnu Severin la un seminar dedicat anticoruptiei. La actiunea care se desfasoara la motelul Continental din Gura Vaii, timp de doua zile (ieri si azi), participa din partea romana seful Inspectoratului Judetean al Politiei Mehedinti, col. Doru Dumitrescu, seful Politiei municipiului Drobeta Turnu Severin, lt. col. Alexandru Draghici, reprezentanti ai Vamii, Parchetului si ai autoritatii publice locale. In cadrul seminarului sint dezbatute atit problematica infractiunii de spalare de bani, cit si cooperarea juridica internationala, in ceea ce priveste administratia financiara si activitatea vamala. Potrivit lui Axinto Cruz, inspector-sef in cadrul Parchetului din Spania, experienta politistilor spanioli in actiunile anticoruptie poate fi de mare ajutor colegilor din Romania. In perioada urmatoare, astfel de seminarii se vor desfasura si in alte judete ale tarii.

(F.L.)

Cinci spargeri intr-o noapte

O patrula din cadrul Politiei Bals, formata din plt. Leonard Diaconu, plt. Nicu Mihalache si plt. Marin Popa, agenti de ordine, a prins in flagrant in noaptea de 23 spre 24 mai un tinar care tocmai se pregatea sa sparga o masina parcata pe raza orasului. Tinarul se numeste Gheorghe Cojocaru, are 23 de ani si este din comuna Bobicesti – Olt. In noaptea cu pricina, acesta reusise sa dea alte patru spargeri de autoturisme. El se folosise de instrumente speciale pentru deschiderea portierelor. Din masinile pe care le „vizitase“ sustrasese doua radiocasetofoane, sase boxe auto si un redresor auto, in valoare totala de 7,5 milioane de lei. Proprietarii autoturismelor sparte si-au primit bunurile inapoi. Avind in vedere rapiditatea cu care Gheorghe Cojocaru a actionat numai intr-o noapte, politistii il cerceteaza pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(M.M.)

Trei contrabandisti au fost prinsi in Portul Orsova

Politistii de frontiera din sectorul Orsova au surprins in flagrant, pe 25 mai, trei cetateni romani care intentionau sa introduca ilegal in tara, prin neplata taxelor aferente, mai multe bunuri electrocasnice, produse alimentare, o canapea si un covor persan, in valoare totala de aproximativ 37,6 milioane de lei. Procedind la legitimarea celor in cauza, s-a constat ca acestia sint Artion Ivan, de 47 ani, din judetul Constanta, cirmaciul unui slep, Dremut Lia, de 35 de ani, si Vilceanu Lucian, de 35 de ani, ambii cu domiciliul in localitatea Orsova, judetul Mehedinti. Primii doi transportau marfurile respective de pe slepul care se afla in Portul Orsova, pentru revizie si alimentare, cu ajutorul unei barci, urmind ca acestea sa fie preluate de catre Vilceanu Lucian, in contul unei datorii mai vechi, pe care Artion Ivan o avea fata de el. Celor trei li s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 175, din Legea 141/1997. Cercetarile continua, in vederea finalizarii cazului si luarii masurilor legale ce se impun fata de cele trei persoane.

(F.L.)

Prins cu numere false la masina

Politistii din Simian l-au depistat in trafic, ieri-dimineata, pe Gabor Gabor, de 34 de ani, din localitatea Bicaz, judetul Neamt, in timp ce conducea un autoturism Dacia 1310, neinscris in circulatie si cu numar fals, pe DN 6. Barbatul a avut masina inscrisa, cu numere provizorii, pina pe 14 aprilie. Dupa aceasta data el a continuat sa sfideze legea deoarece nu mai avea voie sa circule pe drumurile publice. Politistii i-au intocmit celui in cauza acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neinscris in circulatie si cu numar fals. Gabor Gabor risca acum intre trei luni si doi ani de inchisoare.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS