16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidentele de munca se tin lant

Accidentele de munca se tin lant

In ultimele doua zile, trei doljeni au ajuns de la locurile de munca direct la spital

Un electromecanic de la Asociatia utilizatorilor de apa pentru irigatii Calarasi s-a electrocutat duminica seara in apropierea Statiei de Pompare nr. 2, unde isi desfasura activitatea. George Copca, de 47 de ani, din Dabuleni, a suferit arsuri de gradele I si II pe fata, in regiunea scalpului, la antebratul drept si la mina stinga, fiind internat in Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic nr. 1 Craiova.

Din primele cercetari intreprinse s-a stabilit ca barbatul nu avea de fapt ce cauta in zona in care s-a produs accidentul: „A parasit incinta statiei de pompare si a intrat in celulele electice ale SC ELECTRICA SA, aflate in imediata vecinatate, desi nu avea ce cauta acolo“, a declarat Silviu Poenaru, sef Serviciu control securitate, sanatate in munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj.

George Copca nu isi aminteste exact cum s-a intimplat accidentul, dar este constient de propria vinovatie: „Nu aveam motive sa intru acolo, pentru ca statia de pompare functiona. Am vazut usile deschise si am intrat din curiozitate“.

Electrocutat la AVK

Un alt accident de munca s-a produs ieri-dimineata la AVK – Electroputere. In jurul orei 9.00, Marian Dumitrescu, de 37 de ani, din Craiova, electrician in cadrul societatii amintite, lucra in Sectia montaj la un tablou electric, in momentul in care s-a produs un scurtcircuit.

Electricianul a suferit arsuri de gradele II si III pe fata si pe miini. El a fost transportat imediat, cu o masina pusa la dispozitie de conducerea societatii, la Spitalul Clinic nr.1 si internat in Clinica de Chirurgie Plastica.

Desi lucreaza doar de doua luni la societatea romano-germana, Marian Dumitrescu se considera un electrician experimentat, de aceea ii este foarte greu sa accepte ce s-a intimplat: „Doar aveam pe mine echipamentul de protectie“.

Reprezentantii ITM Dolj spun insa ca un astfel de accident ar fi putut fi evitat daca electricianul ar fi purtat in momentul respectiv casca de protectie cu viziera si un manson de protectie a miinilor.

A cazut de pe o schela

Gheorghita Oanta, de 31 de ani, din Bailesti, a cazut ieri de pe o schela, in imprejurari neelucidate. Barbatul a fost internat in jurul orei 13.00 in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic nr.1 Craiova cu diagnosticul traumatism cranian acut, otoragie stinga, epistaxis.

Prof. dr. Florea Purcaru, seful Clinicii, s-a aratat rezervat in privinta sanselor de supravietuire ale pacientului: „Este in coma, dupa un traumatism grav cu evolutie greu de precizat in acest moment. Daca isi va recapata cunostinta, i se va face o tomografie, probabil la Spitalul Militar, daca nu vom reusi sa il reparam pina atunci pe al nostru, ca sa identificam si sa evaluam leziunile cerebrale“.

Colegii de serviciu ai lui Gheorghita Oanta, care au fost alaturi de el la spital, au refuzat sa vorbeasca despre accident, fiindu-le teama probabil sa nu isi piarda locurile de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS