6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn copil a murit asfixiat

Un copil a murit asfixiat

• O fetita de un an si sase luni din Giubega – Dolj a murit asfixiata in urma unui incendiu izbucnit de la soba incinsa • Desi era aproape miezul noptii, copilul ramasese nesupravegheat acasa, caci mama sa plecase la o vecina sa se uite la televizor, iar tatal ei era si el intr-o vizita • Politia continua cercetarile in vederea stabilirii vinovatiei mamei pentru savirsirea infractiunii de omor din culpa

In seara de 25 mai, aproape de miezul noptii, un incendiu violent a izbucnit la locuinta lui Iulian Talpos, de 27 de ani, din satul Galiciuica al comunei doljene Giubega. Ramasa singura acasa, micuta Lucia-Florentina Talpos, de un an si sase luni, si-a gasit sfirsitul, fiind asfixiata cu fum.

O soba incinsa in plina vara a provocat incendiul

Cu citeva ore mai devreme, nimeni nu putea prevedea dezastrul. Iulian Talpos s-a hotarit sa le faca o vizita parintilor lui, care locuiau la citeva sute de metri distanta.

Acolo se afla si fata cea mare, in virsta de trei ani, fapt care, poate, i-a salvat viata. Victorita Talpos, de 20 de ani, a ramas acasa doar cu fetita cea mica, Lucia-Florentina.

Desi afara erau peste 20 de grade Celsius, mamica s-a hotarit sa faca un foc zdravan in soba de teracota, prevazuta si cu plita. A bagat lemne cu gramada, a aprins focul, apoi – desi era aproape de miezul noptii – s-a gindit sa dea o raita pe la o vecina, ca sa priveasca la televizor. Intr-un tirziu si-a adus aminte de indatoririle sale de mama si s-a decis sa se intoarca acasa.

Cind a ajuns in fata casei, a vazut pe geam cum flacarile cuprinsesera camera in care dormea fetita. Nemaistiind ce sa faca, a strigat la vecini sa o ajute. Citiva barbati au sarit imediat, au spart geamul camerei si au patruns in interiorul casei in flacari, de unde au scos-o pe micuta Lucia-Florentina. Prea tirziu, copila murise.

Mama ar putea fi acuzata de ucidere din culpa

De la soba prea incinsa a luat foc salteaua patului aflat alaturi. Flacarile au cuprins tot patul, apoi masa din incapere, dar nu au ajuns si la patutul fetitei. Insa fumul dens din camera i-a fost fatal micutei, care murise asfixiata cu multe minute inainte sa fie scoasa din camera incendiata.

Cadavrul micutei a fost depus la morga Spitalului Bailesti, in vederea autopsierii. Cit despre parintii indurerati, ei va trebui sa suporte si rigorile legii.

„Cercetarile continua in acest caz, urmind sa stabilim daca Victorita Talpos, mama fetitei decedate, se face cumva vinovata de ucidere din culpa, caz in care va fi trimisa in judecata si sanctionata corespunzator“, a precizat plt. mj. Constantin Lupu, seful Postului de Politie Giubega. Pentru infractiunea de ucidere din culpa, Codul Penal prevede o pedeapsa cu inchisoarea de pina la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS