Acasă Local Dolj Ionel fintinaru’ a pierit intr-un put adinc de 24 de metri

Ionel fintinaru’ a pierit intr-un put adinc de 24 de metri

• Victima intrase sa aseze tuburile in fintina forata si nu a mai iesit • Un soldat pompier era sa moara si el incercind sa salveze fintinarul • Desi era vechi in meserie, Ionel Cirjan a pierit la numai 35 de ani, asfixiat

Ionel Cirjan, de 35 de ani, din Baldovinesti – Olt, a murit asfixiat vineri dupa-amiaza intr-o fintina pe care o sapa in comuna Ghercesti – Dolj. Fintinarul a intrat sa aseze tuburile bagate in put, dar i s-a facut rau din cauza emanatiilor de gaze si a pierit asfixiat.

In gradina lui Marin Ilie, din satul Ungurenii Mici, s-au adunat ieri peste zece barbati care sa-l ajute pe proprietar sa sape o fintina. O parte erau sateni, ceilalti, angajati cu ziua de patronul societatii Persoana Fizica Independenta Mihai Maria, din Bals. Patronul le-a promis muncitorilor cite 150.000 de lei pe zi pentru saparea fintinii.

„Nu a fost ancorat cu nici o fringhie“

Simbata, in jurul prinzului, dupa ce fintinarii bagasera in putul adinc de 24 de metri opt tuburi de ciment, Ionel Cirjan s-a oferit sa intre in fintina sa vada daca tuburile sint bine asezate.

„S-a urcat pe un elevator si l-am coborit in fintina. Cind a ajuns la primul tub, pe la 13 metri adincime, s-a molesit si nu s-au mai auzit decit niste gemete. Nu a fost ancorat cu nici o fringhie. I-a venit rau, s-a molesit si a scapat de pe elevator“, a spus Costel Preda, unul dintre muncitori. Ion Mihai, patronul care supraveghea saparea fintinii, tocmai plecase la Bals dupa alte tuburi: „Inainte de a pleca le-am spus sa nu bage tuburile si sa ma astepte. Dar nu m-au ascultat. Nu stiu de ce a coborit, pentru ca de 12 ani face meseria asta si nu s-a mai intimplat asa ceva.“

Ionel Cirjan nu mai era in viata cind a fost scos

Fintinarii nu au reusit sa-l mai scoata pe Ionel si au anuntat imediat Salvarea. Echipa SMURD a incercat mai multe ore sa scoata victima, dar in zadar. Unul dintre pompieri a intrat in put cu gindul sa-l prinda pe fintinar cu o fringhie, dar era sa moara si el asfixiat.

„Sint emanatii de gaze in fintina si dupa ce am coborit doi-trei metri, am simtit ca-mi vine rau. Mi s-a inclestat gura si nici nu mai puteam sa vorbesc. Apoi mi-am pierdut cunostinta“, isi amiteste caporalul Alin Voica. Colegii de la echipa de descarcerare nu au auzit decit un „Stop!“ si si-au dat seama ca s-a intimplat ceva cu militarul. Folosindu-se de o cange si un lat facut dintr-o fringhie, pompierii au reusit pina la urma sa-l scoata afara pe Ionel Cirjan. Fintinarul nu mai era insa in viata. Sotia si cei doi copii ai lui au aflat abia spre seara ca tinarul pierise.

Exit mobile version