11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoetul vede lumea prin ochii lui Dumnezeu

Poetul vede lumea prin ochii lui Dumnezeu

I.D. Sirbu spunea ca „Dumnezeu vede lumea prin ochii copiilor“, aforism care i se potriveste de minune si lui Constantin Preda, poet si gazetar craiovean (aflat, azi, la ceas aniversar), caruia Editura „Caligraf“ (din Drobeta Turnu Severin, prin amabilitatea lui Romulus Cojocaru), ii publica o superba carticica de versuri, cu coperte de culoarea albastrelelor din lanurile de griu, intitulata, simplu, Poezii.

O antologie surpriza, care te introduce intr-un spatiu de basm, cu explozii de seve si culori, unde ocheanul e intors spre adinc, spre atemporal, spre arhetipal, adica spre acel univers sacru al satului dunarean, cu inserari in care se aud pasii copiilor ca un rapait de mere pe dealuri si sarbatori cu fantasme si mirese cu biserici zburind, ca sa-l citam chiar pe autorul cartii.

Totul e viata, totul e moarte, totul e fum, ca-ntr-un tablou mistic pictat de o mina maiastra.

Poet de o inzestrare exceptionala, catalogat drept cel mai talentat exponent al generatiei sale, Constantin Preda, desi solitar, are cultul prieteniei si imbogateste peisajul cultural craiovean.

I.D. Sirbu spunea ca „Dumnezeu vede lumea prin ochii copiilor“. Dupa citirea si recitirea volumasului tiparit la Drobeta Turnu Severin, putem spune ca Preda vede lumea prin ochii lui Dumnezeu.

„La multi ani!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS