16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajatii prefecturii cauta in dulapuri ajutoare pentru locuitorii din Ghindeni

Angajatii prefecturii cauta in dulapuri ajutoare pentru locuitorii din Ghindeni

Satenii din Ghindeni, carora le-au ars gospodariile anexe si animalele in incendiul de saptamina trecuta, isi vor recupera o parte din pagube pina la sfirsitul saptaminii viitoare, promite vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, Marin Diaconeasa: „Am calculat necesarul de 317 milioane, fiecare satean declarind ce bunuri a pierdut. Lemnele pentru constructii si pentru foc vor veni de la Directia Silvica si de la oamenii de bine din Dolj si din judetele limitrofe care au inceput sa raspunda apelului facut de prefect. Restul materialelor de constructie, placile de azbociment si altele le vom cumpara. Noi vrem sa luam si o hotarire in consiliul judetean si sa facem rost de bani lichizi, din fondurile noastre, dar urmeaza sa vedem daca este posibil. Oricum, vom incerca sa rezolvam toate solicitarile cetatenilor calamitati si pina saptamina viitoare cred ca vom reusi“.

Angajatii prefecturii au raspuns si ei la apelul sefului lor, Cornel Mondea. Increzatori in puterea exemplului propriu… sau ghidati de sfatul inteleptilor: „Ce zice sefu’ e lege!“, functionarii au inceput sa caute in sifoniere haine pentru calamitati sau, dupa posibilitati, sa contribuie cu sume de bani.

„I-am anuntat pe fiecare ca pot aduce pina la sfirsitul saptaminii haine sau sume de bani. Speram ca astfel sa ne aducem si noi, functionarii din prefectura, contributia si sa ii ajutam pe cei afectati de incendiu“, a spus Adina Sandoiu, directorul departamentului Resurse Umane din cadrul prefecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS