8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn autocamion incarcat cu griu a intrat intr-un microbuz

Un autocamion incarcat cu griu a intrat intr-un microbuz

Un autocamion marca IVECO a lovit ieri-dimineata, la ora 7.00, un maxitaxi oprit intr-o statie de calatori aflata la iesirea din Tirgu Jiu. 13 persoane au avut de suferit in urma impactului dintre autocamionul care transporta griu si microbuzul plin de calatori.

Ion Patru, de 33 de ani, din Craiova, sofer la SC TRANSCEREAL SA Dolj, in timp ce conducea un autocamion al firmei, din cauza neatentiei a lovit din spate un microbuz al SC CLACOR SRL din Tirgu Jiu. Microbuzul si autocamionul s-au rasturnat, iar griul a fost imprastiat. Ion Patru a scapat doar cu citeva contuzii, fiind dus la politie pentru prelevarea de probe, in vederea stabilirii alcoolemiei. Printre persoanele din microbuz erau si trei eleve, de 16, 18 si 19 ani, care nu au mai ajuns la scoala, ci la spital. Alte noua persoane au fost internate cu traumatisme la Spitalul din Tirgu Jiu. Victor Ioana, de 35 de ani, muncitor, a fost ranit grav, fiind internat la Sectia reanimare.

„Am auzit o bubuitura si m-am trezit de pe ultimul scaun linga sofer“

Martorii au spus ca soferul autocamionului nu a mai putut sa evite microbuzul. Nelut Lupulescu, care era in curtea casei sale, cind a vazut microbuzul rostogolindu-se, a dat imediat telefon la ambulanta. La interventia de salvare a accidentatilor a participat si o echipa SMURD, care a fost nevoita sa taie partea din spate a caroseriei pentru a-i elibera pe cei prinsi intre fiare.

Nicolae Manta, de 48 de ani, era in microbuz impreuna cu sotia sa: „Am auzit o bubuitura si m-am trezit de pe ultimul scaun linga sofer. Nu mai stiu in ce am dat cu capul, dar il am plin de bandaje“. La fata locului a fost dusa o macara cu care a fost ridicat tirul, griul fiind incarcat in alte camioane. Un reprezentant al firmei TRANSCEREAL s-a deplasat la Tirgu Jiu.

Capitanul Ion Giugelea, din cadrul Politiei Rutiere Gorj, a precizat: „Vom stabili alcoolemia. Nu cred ca a avut viteza, insa e bine ca nu a murit nimeni. Autocamionul cu numar de Bucuresti venea de la Craiova si transporta aproximativ 20 de tone de griu de panificatie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS