Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

La CSM Craiova

Baza sportiva a fost renovata

Baza sportiva de la stadionul „Tineretului“ a fost renovata si completata cu sase terenuri de tenis de cimp, altele doua fiind in curs de finalizare. Directorul CSM Craiova, Eugeniu Stefanescu, a spus: „Prin eforturile deosebite ale conducerii clubului si cu sprijin logistic concret din partea viceprimarului Antonie Solomon, CSM Craiova este acum in posesia a opt terenuri de tenis de cimp! Initiativa noastra prinde contur, astfel incit in prezent sectia de tenis de cimp a clubului nostru va beneficia de cinci terenuri de zgura si trei de bitum“. In calendarul oficial al FRT, CSM Craiova este nominalizata in anul 2002 cu urmatoarele turnee: Cupa „Florion“ (6-10 mai), „Pelendava 2002“ (15-20 iunie), Cupa municipiului Craiova (4 iulie) si Memorialul „Vili Manta“ (6-9 septembrie), toate fiind turnee de categoria a patra.

(I.J.)

Orientare

Sportivi craioveni pe podium

Veronica Minoiu, Marinela Piringiu si Ionut Durau, insotiti de antrenorul Emilian Minoiu, au participat zilele trecute la competitiile sportive internationale „Thermenland Ope Orientierungslauf“ desfasurat la Fürstenfeld si Styria (Austria 4-5.05) si „Park World Tour 2002“, etapele 1 si 2 din localitatile Prostejov si Kromeriz (Cehia 10-12.05). La competitia din Austria, care a cuprins etapa de „Olimpic Distance“ si „Clasic Distance“, etape cuprinse in World Ranking Event, au participat sportivi din 77 de cluburi din Europa, printre care mentionam: Austria, Croatia, Italia, Suedia, Norvegia, Germania, Slovenia, Ungaria. Intr-o companie selecta, sportiva clubului Universitatea Craiova, Veronica Minoiu, a alergat foarte bine, obtinind in ambele zile de concurs medalia de bronz. Mentionam ca Lucie Bohm este austriaca, invingatoarea din aceste doua etape activeaza de mai multi ani in Suedia si este multipla campioana mondiala. In Cehia, la Park World Tour, au fost invitati cei mai buni sportivi din lume specializati pe distante scurte (aproximativ 5 km) intr-o proba ce va fi introdusa in viitorul apropiat in rindul probelor olimpice. In grupa B, la Cechy Korirem, pe primul loc s-a situat Veronica Minoiu, iar Marinela Piringiu pe trei.

(I.J.)

Handbal (f+m)

DWAR joaca acasa

Ultima etapa a campionatului programeaza in Banie meciul SC DWAR – Viitorul Medias (f), care se va disputa astazi, de la ora 11.00, pe terenul CSS Craiova. Reamintim, la barajul de promovare participa liderul seriei, CSM Sibiu. Studentii de la U Petrolul (m) se afla de ieri la Timisoara pentru a participa la CN Universitar de handbal.

(I.J.)

Divizia D Gorj

Ultimul act in campionatul judetean

Campionatul judetean gorjean se apropie de final, in aceste zile fiind programata ultima etapa a competitiei organizate de AJF. Lidera clasamentului, Mecanica Motru, a reusit miercuri sa treaca doar cu 1-0 de ocupanta locului doi, MVM Dragutesti, si sa-si asigure astfel primul loc in Divizia D. Celelalte jocuri ale etapei a 29-a s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Energia Turceni – Minerul Motru II 2-1, Energetica Tismana – Avintul Baia de Fier 1-2, Rostramo Tirgu Jiu – Recolta Balesti 5-1, Minerul Rovinari Paringul Sadu 3-0, Gaz Etan Turburea – Dinamo Inter Stanesti 3-0 si Juventus Press – Minerul Urdari 0-3. Astazi sint programate doua meciuri din ultima etapa: Recolta Balesti – MVM Dragutesti si Minerul Motru II – Gaz Etan Turburea. Celelalte partide se vor disputa duminica, dupa urmatorul program: Avintul Baia de Fier – Energia Turceni, Mecanica Motru – Energetica Tismana, Paringul Sadu – Rostramo Tirgu Jiu si Dinamo Inter Stanesti – Juventus Press Tirgu Jiu. Inaintea acestei ultime etape, in clasament conduce Mecanica Motru (76 de puncte), urmata de MVM (68) si Rostramo (64).

(M.P.)

CJ Dolj al juniorilor nelegitimati

Se joaca optimile

Astazi, de la ora 10.00, pe terenuri neutre, se vor disputa partidele din cadrul optimilor de finala ale Campionatului Judetean Dolj de juniori nelegitimati. Iata programul intilnirilor: Conamir Simnic – Viitorul Rovine (se joaca pe „Elpreco“), SDS Craiova – Jiul Breasta („Combinat“), Bulls Preajba – Victoria Bratovoiesti (Malu Mare), Vointa Cotofeni – Rapid Potmeltu (Cotofeni), Pro Gps Segarcea – Deznatuiul Giurgita (Cerat), Agrifarm Intorsura – Recolta Galicea Mare (Radovan), Fulgerul Mirsani – UT Dabuleni (Amarastii de Jos), Spicul Unirea – Eruga Silistea Crucii (Galicea Mare). Sferturile de finala ale acestei competitii se disputa pe 25 mai, de la ora 10.00, pe terenuri neutre.

(M.S.)

Cupa Romaniei Dolj

Finala se disputa pe 8 iunie

In cadrul mansei secunde a semifinalelor fazei judetene Dolj a Cupei Romaniei la fotbal, echipa Cavalerii Fluierului a invins-o joi seara, cu 5-2, pe Vinatorul Desa. In finala competitiei, care se va disputa pe 8 iunie, de la ora 18.00, probabil pe stadionul din Valea Rosie, se vor intilni formatiile Cavalerii Fluierului si Viitorul Cosoveni.

(M.S.)

Turneul de tenis de la Zagreb

Victor Hanescu, in sferturi

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu s-a calificat in sferturile de finala ale challenger-ului de la Zagreb, dotat cu premii in valoare de 50.000 de dolari. Hanescu l-a invins in turul al doilea, cu scorul de 6-3, 6-4, pe tenismanul spaniol Juan Balcells, cap de serie numarul sapte. In sferturile de finala, romanul il va intilni pe jucatorul croat Lovro Zovko.

(M.F.)

Exit mobile version