13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCulcusul cetateanului necunoscut - trotuarul

Culcusul cetateanului necunoscut – trotuarul

Unii spun ca-l cheama Ion. Nici el nu prea stie care ii este numele adevarat pentru ca este mai tot timpul mahmur. A uitat cum a ajuns in Craiova, daca aici s-a nascut si nici daca mai are vreo ruda.

Trecut de 60 de ani, cetateanul necunoscut isi petrece zilele si noptile in strada. Uneori mai cerseste cite un ban pentru un colt de piine si, dupa ce se satura, arunca resturile la „vecinii“ lui, maidanezii. Cind ii vine somn sau a „supt“ vreo cinzeaca in plus, Ion se intinde la marginea trotuarului si doarme dus. Nu prea se sinchiseste de trecatori. Saptamina trecuta dormise peste noapte pe trotuarul de linga Madona Dudu.

Dimineata, o femeie care tocmai trecea prin zona era sa se impiedice de el. A crezut ca-i venise omului rau si a chemat salvarea. Nu avea de unde sa stie ca Ion era la el acasa si ca, de fapt, dormea in „patul“ lui. Joi, cu putin dupa prinz, i se facuse iar somn. Si se culcase in bataia razelor soarelui, linga o cladire, in apropierea semafoarelor de la Agronomie. In culcusul lui de o viata – trotuarul. Poate ca se va gasi cineva pina la urma, o ruda, un prieten sau un om cu suflet care sa-i ofere necunoscutului un acoperis deasupra capului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS