Acasă Local O eleva din Craiova a fost „uitata“ de profesoare in Italia

O eleva din Craiova a fost „uitata“ de profesoare in Italia

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj cerceteaza conditiile in care minora Elis Verginia Iordache, eleva in clasa a XI-a la Grupul Scolar de Industrie Alimentara (GSIA) „Ilie Murgulescu“ din Craiova, a fost lasata la parintii sai in Italia de cele trei profesoare insotitoare, in loc sa se intoarca in tara dupa o vizita in Spania, in cadrul unui program derulat prin Agentia Nationala „Socrates“

Sase cadre didactice si sase elevi de liceu din Craiova, din cadrul Grupurilor Scolare de Transporturi Cai Ferate si de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu“, au luat parte, in perioada 4-16 aprilie, la o vizita in Spania, in cadrul Programului Comenius, derulat prin Agentia Nationala „Socrates“. Colaborarea internationala dintre unitatile de invatamint romanesti si cele straine se desfasura sub denumirea „Scoli deschise catre lume“. Cam prea deschise, daca tinem cont ca ISJ Dolj nu s-a impacat cu ideea ca una dintre eleve a fost „uitata“ in Italia, pe drumul de intoarcere.

Cu acordul profesoarelor-insotitoare, din trei eleve s-au intors in tara doar doua

De la GSIA „Ilie Murgulescu“, eleva Elis Verginia Iordache, de 17 ani, din clasa a XI-a C, precum si alte doua colege au fost insotite de prof. Dorina Goiceanu, directoarea adjuncta a unitatii de invatamint, prof.Cojocaru Rodica, diriginta elevei si coordonatoarea proiectului, respectiv de prof. Doina Calota.

Pe drumul catre Spania, delegatia romana a trecut prin Italia, unde Elis isi avea parintii. De altfel, s-a intilnit si a vorbit cu ei vreme de citeva ore in timpul popasului la Verona.

La intoarcerea din Spania, delegatia romana a facut din nou o halta in Italia. „Parintii fetei ne-au rugat sa o lasam sa mai ramina la ei, avind in vedere si faptul ca ultima saptamina de scoala inainte de Pasti eleva avea practica, pe care o putea recupera. Nu mi s-a parut nimic ilegal, ca doar solicitarea venea din partea parintilor fetei. Ba chiar mama elevei mi-a inminat o cerere scrisa catre directorul scolii, in care solicita ca fiica ei sa fie invoita in perioada 16-26 aprilie“, a declarat prof. Cojocaru Rodica. „Nu e nici o problema, totul a fost perfect legal, am luat chiar legatura cu ambasada si n-a fost o problema“, sustine directoarea adjuncta Dorina Goiceanu, desi diriginta elevei a mentionat ca nici n-a fost vorba de vreo contactare a ambasadei sau Consulatului Roman din peninsula.

Urmeaza o investigatie

Si, uite-asa, profesoarele craiovene au plecat catre Spania cu trei eleve si s-au intors doar cu doua.

Legal sau nu, acest fapt a ajuns la urechile conducerii ISJ Dolj, unde n-a fost perceputa prea bine optiunea cadrelor didactice de a lasa o eleva in afara granitelor tarii. „Daca au plecat cu trei eleve, tot cu trei trebuia sa se si intoarca, pentru ca raspund de tot ceea ce li se intimpla celor trei minore pina la revenirea in tara. Daca fata a ramas la parinti ori o fi vorba de trafic cu carne vie, asta nu pot eu sa stiu. Delegatia trebuia sa se intoarca in intregime, ceea ce nu s-a intimplat, tocmai din acest motiv noi vom face o investigatie, iar cadrele didactice care vor fi gasite vinovate urmeaza sa raspunda“, a declarat prof. Constantin Busoi, inspectorul scolar general al ISJ Dolj.

Cit despre eleva Elis Verginia Iordache, nici diriginta si nici directoarea nu mai stiu nimic sigur despre ea de acum o luna, desi ar fi trebuit sa se fi prezentat la scoala.

„Aseara (marti seara – n.r.) m-a sunat bunicul ei din Craiova si mi-a spus ca fata s-ar fi intors in tara, dar n-o sa vina citeva zile la scoala pentru ca e bolnava. De vazut, n-am vazut-o insa pina acum“, a mentionat prof. Cojocaru Rodica.

Exit mobile version