8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Adolescentului - de n-ar fi, nu s-ar mai povesti

Ziua Adolescentului – de n-ar fi, nu s-ar mai povesti

Peste 700 de adolescenti cu virste cuprinse intre sase si 70 de ani (daca ii luam in calcul si pe bunicii – insotitori) au fost prezenti ieri in Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova pentru a lua parte la manifestarile organizate cu prilejul Zilei Adolescentului. Organizat de Directia pentru Tineret si Sport, in colaborare cu Prefectura Dolj, Primaria Craiova si cu Inspectoratul Scolar Dolj, programul a cuprins o parada a adolescentilor pe traseul prefectura – velodrom, activitati sportive – role, biciclete, handbal, dans sportiv, recital al Ansamblului „Maria Tanase“. Paralel cu aceste manifestari din parc, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“ s-a desfasurat un concurs de sah, in timp ce Teatrul National a gazduit „Tirgul ONGT“ si o expozitie de pictura.

Cu toate bunele intentii ale organizatorului mai sus – amintit, colaboratorii sai au cam facut-o de oaie cu prestarea serviciilor. Primaria, spre exemplu, a uitat ca participantii si spectatorii ar avea nevoie de ceva energie electrica, in cazul in care si-ar dori sa asculte muzica ori, pur si simplu, pentru anunturile facute pentru buna desfasurare a manifestarilor. Asa incit organizatorii si-au ocupat dimineata cu zeci de telefoane si rugaminti pina cind cineva a catadicsit sa rezolve problema. In cele din urma, cu mici intirzieri, spectacolul a inceput. Cuvintul de deschidere a fost rostit de primarul Craiovei, Vasile Bulucea, care a tinut sa-i felicite pe adolescenti pentru meritul lor de capatii: tineretea. Dupa demonstratia de dans sportiv au inceput competitiile: handbalul pe teren, bicicletele si rolele pe linga. Cum profesorii care ar fi trebuit sa-si supravegheze elevii lipseau aproape cu desavirsire – sau au disparut dupa ce si-au ridicat cele 200 de mii de lei promise de DJTS – copiii s-au descurcat cum au putut sau, mai bine zis, s-au incurcat intre ei. Asa ca nu a surprins pe nimeni micul incident care a intrerupt, pentru aproape o jumatate de ora, continuarea programului.

A.D., eleva in clasa a VIII-a la LPS „Petrache Triscu“, a cazut cu bicicleta, accidentarea necesitind transportarea fetei la spital. Abia dupa intoarcerea salvarii, competitiile au continuat. Sportivii au facut totusi o pauza pentru a lasa Ansamblul „Maria Tanase“ sa-si sustina recitalul, dupa ce membrii acestuia se copsesera citeva ore bune de caldura in microbuz. In cele din urma, spectacolul s-a incheiat in conditii fericite – s-au acordat premii (bani si produse) in valoare de 20 de milioane de lei. Participantii si spectatorii au parasit Parcul „Nicolae Romanescu“ intr-o atmosfera de sarbatoare adolescentina, insa putin insetati, caci sticlele de suc oferite de primarie au facut cale intoarsa, dupa ce au fiert la soare pe capota masinii care le adusese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS