12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Bill Gates a donat 50 de milioane de dolari pentru lupta impotriva carentelor alimentare

Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, a anuntat joi ca va contribui cu 50 de milioane de dolari, pe o perioada de cinci ani, la un plan de lupta impotriva carentelor alimentare din tarile sarace, in care este inclusa adaugarea de vitamine si minerale in produsele alimentare. „Avantajele pentru copii sint extraordinare, am avut deja un mare succes cu sarea iodata“, a subliniat Bill Gates in cadrul unei conferinte de presa organizata in cadrul Summit-ului Copiilor ONU, cu ocazia lansarii Aliantei Globale pentru Imbunatatirea Alimentatiei (GAIN). „Peste doua doua miliarde de oameni, mai ales femei si copii, sufera de carenta in elemente nutritive“, a subliniat un reprezentant al Agentiei americane pentru Dezvoltare Industriala (USAID). GAIN este un organism finantat de organisme private si publice, ca si de diverse ONG si agentii ONU. Potrivit unui purtator de cuvint al UNICEF, scopul lui este de a ajuta tarile sarace sa includa elemente nutritive in orez, faina, zahar si ulei vegetal. Fondurile strinse pina in prezent se ridica la 70 de milioane de dolari. Pe linga contributia de 50 de milioane de dolari din partea fundatiei Bill si Melinda Gates, USAID a oferit opt milioane de dolari. Lipsa de vitamina A, de fier si acid folic provoaca malformatii la nastere, orbire, anemie si o crestere a mortalitatii materne si infantile.

Julia Roberts – in fata Congresului american

Julia Roberts a depus joi marturie in fata Congresului american in cadrul unei audieri parlamentare pe tema sindromului RETT, o boala neurologica ce afecteaza in special fetele. Vizibil emotionata, Julia Roberts a povestit despre prietenia ei cu o fetita, Abigail, care a incetat din viata anul trecut, la numai zece ani, din cauza acestei boli incurabile si progresive, care paralizeaza corpul si afecteaza creierul. „Abigail era prietena mea“, a marturisit vedeta, descriind cum micuta a ramas „fara cuvinte“, dar reusea sa „vorbeasca numai cu ochii“. Julia Roberts a fost audiata alaturi de medici specialisti, de catre o subcomisie a Camerei Reprezentantilor in legatura cu o decizie privind fondurile pentru cercetarea acestei boli. In Statele Unite, se intimpla frecvent ca si celebritatile sa pledeze anumite cauze in Congres. Inainte de Julia Roberts, in fata alesilor au mai fost actorii Michael Fox, suferind de Parkinson si Christopher Reeve, paraplegic in urma unui accident de calarie.

Ziua Orgasmului – sarbatoare intr-un orasel brazilian

Locuitorii oraselului brazilian Esperantina au sarbatorit joi Ziua Orgasmului, instituita in urma cu un an, in unanimitate, de consilierii municipali. O dezbatere serioasa va duce la gasirea unor mijloace pentru imbunatatirea placerii sexuale a cuplurilor si mai ales a femeilor din Esperantina, care in cea mai mare parte (73 la suta) se declara nesatisfacute, au explicat consilierii municipali. Ei au estimat – desi nici unul nu recunoaste ca ar fi direct implicat in problema – ca insatisfactia femeilor duce la crize conjugale, despartiri si tradari si constituie o problema sociala pentru oras. Vedeta Zilei Orgasmului a fost cea mai celebra prostituata din Esperantina, Raimunda Alves, de 63 de ani. Incadrata de sociologi si sexologi, ea a vorbit despre preferintele sexuale ale celor aproximativ 5.000 de barbati pe care i-a cunoscut in cei 47 de ani de cariera. Proprietarul singurului motel din oras a mizat pe aceasta zi pentru a-si mari clientela si a cumparat un corp suplimentar, cu cinci camere, care vor costa 2,5 dolari pe ora si unde clientii vor veni cu bicicleta. Vinzarea de prezervative a crescut in jurul zilei de joi, a afirmat farmacistul orasului, care a adaugat ca, in schimb, cererea pentru Viagra a ramas stabila. Parohul localitatii, Carlos Seixas, a declarat ca nu se opune nicidecum celebrarii Zilei Orgasmului, mai ales ca aceasta este un prilej „de a discuta cu credinciosii“. Singura nota discordanta a facut-o primarul orasului, Jose Ivaldo Franco, care a refuzat sa se pronunte in vreun fel. „Mi-e rusine“, a recunoscut el.

• Pagina realizata cu informatii furnizate de Agentia MEDIAFAX

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS