10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRapire in plina zi pe o strada din Craiova

Rapire in plina zi pe o strada din Craiova

• O tiganca din Craiova a fost rapita in dupa-amiaza de joi, in timp ce mergea pe strada alaturi de barbatul ei • Cel acuzat de rapire este chiar cuscrul femeii, care sustine ca o tine doar gaj pe craioveanca pina i se va achita o datorie

Povestea a inceput cu o luna si jumatate in urma, cind o familie de romi din Craiova – Aurel Osu, de 42 de ani, si Gabriela Mihai, de 36 de ani – si-a dat unica fiica, pe Nori Mihai (17 ani), de nevasta unui vilcean. „Sotul“ era Puia Mihai, de aceeasi virsta cu tinara craioveanca, fiul lui Marian „Jucal“, din Rimnicu.Vilcea. „Fata mea n-a stat acolo nici trei saptamini pentru ca nu i-au convenit conditiile. N-avea de nici unele, ii dadeau sa manince piine din gunoaie, asa ca s-a intors acasa. Cum vilcenii nu platisera bani pe fata, am crezut ca totul s-a terminat fara probleme“, a mentionat tatal fetei. N-a fost sa fie asa.

Recompensa – zece galbeni de aur

In dupa-amiaza de joi, pe la ora 18.30, Gabriela Mihai si Aurel Osu plecasera sa cumpere piine. In timp ce mergeau pe str. Arhitect Ioan Mincu, cinci romi inarmati cu sabii Ninja au tabarit pe cei doi. „ Au iesit dintr-o Dacie 1300 cu numarul. VL-04-CVZ, din care ne pindisera cu unul care ma cunostea, Iulian Brindusa. Au sarit toti pe noi, pe mine m-au lovit cu sabia in cap, iar pe nevasta-mea au luat-o cu forta si au bagat-o in masina, apoi au plecat in tromba. Zeci de oameni au vazut ce s-a intimplat. Pe rapitori i-am recunoscut, erau din familia lui Jucal din Vilcea“, povesteste Aurel Osu. Ramas fara nevasta, a dat fuga la Sectia 4 Politie pentru a reclama rapirea. Politistii craioveni au luat imediat legatura cu cei din Rimnicu.Vilcea si… cam atit.

Ieri-dimineata, romii craioveni i-au telefonat lui Jucal. „Mi-a spus ca o elibereaza pe nevasta lui frate-meu daca ii platim 50 de milioane de lei sau zece galbeni mari de aur, altfel o vinde la moldoveni. Noi n-avem banii astia si nici nu stim daca femeia mai traieste ori au taiat-o pina acum. Asa ca am asteptat toata ziua in fata sectiei de politie, dar nimeni nu ne-a bagat in seama. Daca ar fi fost furata o vaca, imediat se duceau dupa ea, pe cind asa…“, a declarat Daniel Mihai, cumnatul celei rapite.

Rapita sau lasata gaj?

Aurel Osu sustine ca vilcenii i-au luat nevasta „ca sa-si spele rusinea“: „Fata noastra, cind au luat-o la Vilcea s-o duca baiatului lui Jucal, nu era fata mare, ca mai fusese maritata. Ei zic ca baiatul lor era flacau si e o rusine ca fata l-a parasit“.

De o alta parere este insa Jucal: „Nu e nimic adevarat in povestea cu rapirea, e vorba de altceva. Eu am cheltuit 60 de milioane cu nunta copiilor, iar acum, ca fata a plecat de la fiu-meu, vreau banii inapoi. Tiganii din Craiova au fost aici (la Rimnicu.Vilcea -n.r.) miercuri, la judecata tiganeasca. S-a stabilit ca sa-mi dea banii si mi-au lasat-o pe mama fetii gaj. Nu am batut-o, nu i-am facut tigancii nimic, nu o retin, doar ca sta aici pina imi primesc banii. Eu stiu legile si nu ma incurc sa rapesc pe cineva“.

Ofiterul de serviciu de la Sectia 4 Politie Craiova, plt. Sereanu, a precizat ca situatia nu a fost clarificata de colegii din Rimnicu.Vilcea: „Sectoristul de acolo, plt. Giosila, n-a fost toata ziua de azi (ieri -n.r.) de gasit, nimeni nu stie unde este. Cind ii vom da de urma, il vom cere sa ne spuna daca tiganca este intr-adevar, acolo impotriva vointei ei. Daca e asa, atunci vom interveni in forta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS