8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Doar copiii a doua orfelinate din Olt vor avea carne de miel

In acest an, de Pasti, doar copiii din doua centre de plasament din judetul Olt vor avea pe masa carne de miel. Este vorba despre copiii din cadrul Centrului de Plasament „Speranta“ din Slatina si „Sf. Elena“ din Corabia. Este foarte posibil ca, beneficiind de sprijinul unor parlamentari de Olt, si alti copii care se afla intr-unul din centrele de plasament din judet sa poata avea acest „privilegiu“. Deocamdata este insa cert ca toti cei aproximativ 1.090 de copii, citi se afla in prezent in evidentele DPDC Olt ca fiind institutionalizati in centrele sale, vor avea de Pasti un meniu special. Micutilor nu le vor lipsi traditionalele oua rosii si nici cozonacii.

(M.M.)

Puscariasii cuminti merg acasa

Bunul comportament al detinutilor este rasplatit asa cum se cuvine in unele inchisori romanesti. Pentru ca au fost cuminti si nu au creat nici un fel de probleme, opt detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova sint „trimisi“ astazi in vacanta. De Pasti, ei vor fi in sinul familiei, urmind sa se intoarca in inchisoare pe 7 mai. Potrivit comandantului Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova, colonelul Anton Lepadat, detinutii invoiti au fost condamnati pentru infractiuni usoare, fara violenta. Ceilalti, care pe timpul sarbatorilor vor ramine in inchisoare, vor avea parte de un meniu imbunatatit cu oua rosii, cozonac si cafea. De acelasi tratament se vor bucura si cei inchisi la Penitenciarul Pelendava si la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova, de unde insa, cel putin deocamdata, nu a fost invoit nici un detinut.

(R.L.)

Copiii de la centrul de plasament nu-si vor vedea parintii nici macar de Pasti

La Centrul de Plasament Tirgu Carbunesti, cei 55 de copii cu virste sub patru ani vor ramine in institutie chiar si de Sfinta Sarbatoare a Pastelui. Micutii nu vor parasi centrul nici pentru trei zile, conducerea neprimind solicitari in acest sens: „Unul dintre motivele pentru care parintii nu au dorit sa-si ia copiii acasa nici macar de sarbatori este si faptul ca jumatate dintre micuti au sub un an. Parintilor le este teama… Nu au cu ce sa-i tina. Saracia este cauza, iar atita timp cit ea exista, copiii au sanse minime sa ajunga linga mama lor. Astfel, micutii vor fi de Pasti alaturi de noi, vor avea oua rosii, dulciuri si tot ce inseamna o masa cum se cuvine. Din acest punct de vedere, nu o sa le lipseasca nimic. Ceea ce le lipseste este mama“, au declarat surse din cadrul conducerii centrului. Din toti cei 55 de copii care traiesc in Leaganul de la Tirgu Carbunesti, doar aproximativ 15 sint vizitati de parintii lor.

(M.C.H.)

Un tir turcesc incarcat cu textile s-a oprit intr-un copac

Un accident de circulatie, in care a fost implicat un cetatean turc, a avut loc pe 30 aprilie, in zona Dealului Balota, pe raza localitatii Simian – Mehedinti. In jurul orei 13.40, in timp ce conducea un autotir, Bairam Sain, de 45 de ani, din Turcia, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului, parasind partea carosabila, si a trecut peste acostament si peste panourile de protectie de pe marginea drumului. Autotirul, care transporta textile din Turcia spre Germania, s-a oprit intr-un copac de pe marginea soselei. Cetateanul turc a scapat cu viata, dar autotirul a fost avariat. Serviciul Circulatie din Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti recomanda conducatorilor auto sa adopte un stil de conducere preventiv, in asa fel incit sa evite producerea unor eventuale evenimente rutiere, chiar si atunci cind celalalt participant la trafic a gresit.

(F.L.)

De Pasti, si masinile se ciocnesc…

Un grav accident de circulatie s-a produs ieri pe strada Brestei, din Craiova. In jurul orei 10.00, Liviu Pavel, de 21 de ani, era la volanul autoturismului Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-02-JXR, si mergea dinspre centru spre Cernele. „In fata mea a iesit o Dacie al carei sofer voia sa intoarca. Masina era asezata de-a latul drumului si nu am mai putut sa o evit. Am tras de volan stinga, dar degeaba“, a spus Liviu Pavel. Autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare DJ-99-FAS, condus de Florin Pomaga, a fost lovit in plin de Cielo, care, in urma impactului, a ajuns pe trotuar. Liviu Pavel a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar cele doua masini au fost avariate.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS