Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Conductele de apa cedeaza din cauza vechimii

Conductele de apa vechi de aproape un secol se pot sparge oricind , facind adevarate cratere in carosabilul Craiovei. Pe Calea Bucuresti, Regia de Apa-Canal Craiova a avut de reparat o teava sparta, veche de aproape o suta de ani. Avaria s-a produs la teava de canalizare din cauza vechimii si a traficului greu din zona. Ing. Ion Popa, sef de Sectie reparatii a Regiei, sustine ca astfel de probleme apar zilnic: „Sectia noastra este la orice ora in stare de alerta, deoarece 40% din tevi dateaza din 1906, iar alte 40% sint din otel si au fost instalate in 1970. Tevile din otel nu rezista si se fisureaza repede din cauza corodarii materialului. Celelalte au fost montate in perioada in care in Craiova se circula cu caruta. In prezent, din cauza traficului greu, cad bolovani si ele se sparg usor.“ Conductele vechi de aproape o suta de ani sint amplasate sub zona ultracentrala a Craiovei – Calea Bucuresti si strada Brestei. Regia de Apa mai executa lucrari la conductele sparte in cartierele 1 Mai, Craiovita Noua si Rovine. Din cauza lipsei de fonduri, situatia nu se va schimba curind, reusindu-se numai rezolvarea avariilor care apar pe moment.

(M.N.)

Nici un director de scoala nu trebuie sa se abata de la metodologie

Conducerea ISJ Dolj, la sedinta cu directorii unitatilor de invatamint, care avut loc ieri, in sala de festivitati a Grupului Scolar „Electroputere“, a abordat o gama vasta de probleme ale invatamintului preuniversitar. Astfel, s-a vorbit despre: pregatirea examenelor nationale de capacitate si bacalaureat; incadrarea cu personal didactic pentru anul scolar 2002-2003; definitivarea listelor cu posturile si catedrele vacante pentru rezolvarea restringerilor de activitate, a pretransferarilor si a posturilor si catedrelor vacante pentru concursul de competenta din 17 iulie. De asemenea, s-a prelucrat metodologia pentru ocuparea functiilor de directori, metodologie aprobata prin Ordinul MEC nr. 3448 din 2 aprilie 2002. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, a spus ca simularea examenului de capacitate se va organiza in toate unitatile scolare din judet, in perioada 22-24 aprilie. Acesta a mai spus ca nici un director de scoala nu trebuie sa se abata de la metodologie.

(C.I.)

Se infiinteaza Comisia pentru Sanatatea Femeii si Copilului

La cererea Ministerului Sanatatii si Familiei, la nivel judetean vor fi infiintate comisii destinate sanatatii femeii si copilului, care vor intruni reprezentanti ai institutiilor responsabile cu aceste aspecte. Comisia Judeteana pentru Sanatatea Femeii si Copilului Dolj va lua fiinta la inceputul lunii mai. In prima saptamina a aceleiasi luni va fi organizata si prima sedinta in care directorii institutiilor care se confrunta cu probleme privind sanatatea femeii si a copilului isi vor spune pasurile si vor face propuneri pentru remedierea neajunsurilor. „S-au primit semnale din toata tara ca sint probleme de functionare si s-a hotarit infiintarea acestor comisii. Din comisia noastra va face parte si un reprezentant al Casei de Asigurari de Sanatate. Exista deja propuneri pentru rezolvarea problemei copiilor fara carnet de sanatate, una dintre cele mai stringente. In cazul acestora se discuta doua variante: va fi necesara sau numai inregistrarea datei de nastere, sau a codului numeric personal al parintelui“, a spus dr. Ionut Beneduc, seful comisiei doljene, inspector in cadrul Asistentei Familiale si Sociale. Propunerile facute in cadrul comisiei vor fi facute cunoscute reprezentantilor Ministerului Sanatatii si Familiei.

(A.I.)

Exit mobile version