12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCutremur la Spitalul Judetean Slatina

Cutremur la Spitalul Judetean Slatina

• Directorii Romeo Stanculescu si Aurel Bazavan au fost schimbati din functie
• DSP Olt i-a numit in fruntea spitalului pe doctorii Florin Paraschiva si Alina Chiriac

Scandalul izbucnit joi, 11 aprilie, la Sectia obstetrica-ginecologie 2 din cadrul Spitalului Judetean Slatina intre doctorii Paul Ghica si Gheorghe Iordache a declansat un adevarat taifun in rindul cadrelor medicale. Conflictul de interese dintre generatii a gasit in evenimentele declansate joi un laitmotiv pentru o batalie pe fata intre „batrinii“ spitalului si lupii tineri. Sprijiniti puternic politic, „fosilizatii“ au trecut la un atac fara precedent si se pare ca au cistigat prima lupta. Razboiul insa de-abia a inceput…

Propuneri comuniste

Marti, 16 aprilie, dupa-amiaza, a fost convocat de urgenta Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Slatina. Sedinta a inceput intr-o atmosfera tensionata, generata de zvonurile si colportarile cazului „Ghica versus Iordache“, pe care directorul spitalului, dr. Romeo Stanculescu, n-a vrut sa-l transeze in favoarea doctorului Paul Ghica, asa cum cereau „veteranii“ spitalului, in frunte cu adjunctul sau, dr. Aurel Bazavan. In aceste conditii, doctorul Stanculescu si-a scris demisia si i-a inminat-o directoarei DSP Olt, dr. Elisabeta Nae. O data usurati ca au scapat de un obstacol, „batrinii“ au trecut la decizii. Astfel, unul dintre ei a propus, ca pe timpuri, destituirea din functii a doctorilor Ghica si Iordache si „detasarea lor disciplinara la spitalele din Draganesti si Bals“. Daca n-ar fi fost de fata si un specialist in legislatia muncii, doctorul Iordache ar fi primit exact aceeasi pedeapsa pe care o mai primise si pe timpul comunistilor, in urma cu 20 de ani: detasarea la Draganesti Olt. Atragindu-li-se atentia ca decizia contravine legislatiei muncii, onoratii membri ai consiliului de administratie au ramas doar la destituirea din functie. In locul doctorului Ghica, la conducerea Sectiei obstretica-ginecologie 2 a fost numit doctorul Mircea Sirdan.

Un fost director sictirit

Multi se intreaba de ce doctorul Romeo Stanculescu a demisionat. Unii il acuza. Altii il felicita. Chiar si el se felicita. „Cred ca am luat o decizie inteleapta. Vin dintr-un mediu care nu-mi da voie, sufleteste, sa abdic de la o anumita conduita. Ce-si doresc altii de la functia de director sau ce-as fi putut face eu ca director sint lucruri distincte. Nu cred ca daca nu mai sint eu director vor disparea gindacii de pe pereti sau smenarii din spital. Mi-am dorit sa fiu medic si voi ramine medic“, a spus Romeo Stanculescu.

Cei care spun insa ca Romeo Stanculescu a demisionat de frica s-ar putea sa fie cei care au dreptate. Spitalul Judetean Slatina este o sursa de venituri grase pentru multe firme prietene cu sefii judetului si cu sefii de sectie din spital. Chiar Stanculescu recunoaste ca ajunsese sa aiba indoieli in privinta formei pe care o imbracau anumite contracte cu diverse firme.

Ghica versus Iordache

Nu stie nimeni ce motive au avut doctorii „batausi“ Paul Ghica si Gheorghe Iordache sa mearga in audienta atit la seful Inspectoratului de Politie Olt, cit si la prefectul de Olt. Oricum, este din ce in ce mai clar pentru toata lumea ca, pe linie politica, se incearca invinuirea numai a unuia dintre doctori. Toti medicii trecuti de 60 de ani din Spitalul Judetean Slatina au legaturi strinse sau sint membri de vaza ai Organizatiei Judetene Olt a PSD.

O echipa noua la conducere

Ieri, intr-o noua sedinta a Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Slatina, a fost numita o noua conducere: director a fost numit doctorul Florin Paraschiva, iar director adjunct, fata fostului director adjunct Aurel Bazavan, doctorita Alina Chiriac. In acest fel, „batrinii“ si-au impus din nou punctul de vedere. Doar nu se putea ca familiile Cojocaru, Ghica, Bazavan & Co. sa-si piarda autoritatea intr-un spital pe care au ajuns sa-l considere, spun multi, proprietate personala…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS