3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBela din Dobresti i-a facut cinci miei lui Marcel

Bela din Dobresti i-a facut cinci miei lui Marcel

Bela – cea mai dezvoltata si productiva oaie din comuna Dobresti – a fatat ieri-dimineata cinci miei. Oita nazdravana a mai „prestat“ acum un an cu rezultate bune trei miei. De aceasta data, insa, Bela a intrecut orice asteptari – in mai putin de o jumatate de ora, a dat nastere, fara efort, la patru mielute si un berbecut, lasindu-l fara glas pe Costica, ciobanul care a asistat-o. „Am vazut-o cu ochii mei. Ii scotea ca pe banda…“. Victor Tabin, stapinul Belei, a chemat acasa tot satul, sa vada minunea: „N-am pomenit asa ceva de cind sint. Da’ am stiut eu ca Bela mea are ceva. Am ales-o la bobita.“ Vestea oii cu cinci miei a ajuns, fireste, si la primarie.

Dumitru Robeanu, viceprimarul comunei Dobresti, a fost atit de miscat de harnicia Belei, incit a hotarit sa propuna in sedinta consiliului local de saptamina viitoare scutirea lui Victor Tabin de la plata taxei pe pasunat, pentru toate oile. Ciudatenia de la Dobresti a ajuns bucurie si prilej de mindrie pentru tot satul, mai ales ca Sarbatorile de Paste sint aproape. „Asta e un semn, zic oamenii. Poate avem an bun!“

Amintind ca autorul faptei este Marcel – berbecul de patru ani al turmei, cu inca 200 de oi insemnate pe raboj -, noi ii dorim Belei sa-si bucure stapinii si pe viitor cu productii la fel de bune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS