16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Mandate de pensie falsificate

Parchetul de pe linga Tribunalul Olt a inceput urmarirea penala impotriva Floricai Sterie, de 29 de ani, din Caracal, factor postal in cadrul Oficiului Postal nr. 1 Caracal. Ea este acuzata ca in septembrie – octombrie 2001 s-a folosit de functia pe care o avea si a falsificat 23 de mandate de pensie, insusindu-si astfel suma de 17.040.037 de lei. In prezent, Florica Sterie este cercetata pentru savirsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si inselaciune.

(M.M.)

Ciocnire romano-iugoslava pe dealul Balota

Seria accidentelor pe dealul Balota, in apropierea localitatii Simian – Mehedinti, a continuat si ieri- dimineata. Florian Trusca, de 28 de ani, din Bucuresti, conducind autoturismul cu numarul de inmatriculare B-40-VOL, apartinind societatii BOLTA PRODCOM SRL Bucuresti, neadaptind viteza la conditiile de drum, a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit autoturismul Beograd 413174, condus regulamentar de Dorel Dincea, de 40 de ani, din Iugoslavia. Fiecare conducator auto avea cite un pasager in autoturism, insa, din fericire, nu au fost raniti. In urma accidentului, s-au inregistrat insemnate pagube materiale.

(F.L.)

Frauda de sase miliarde la Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului Olt

Organele abilitate cerceteaza circumstantele in care la Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului din judetul Olt s-a produs o frauda de 5,8 miliarde de lei. Principalul suspect in desfasurarea operatiunilor ilegale este fosta directoare Cristina Staicu. La sfirsitul anului 2001, Cristina Staicu a intrat mai intii in concediu medical, iar apoi si-a inaintat demisia, pe 28 ianuarie 2002.

(D.B.)

Micii din Severin sint cam… mici

Inspectorii Serviciului de Metrologie Legala Mehedinti au efectuat verificari la zece agenti economici care comercializeaza produse din carne si produse de panificatie in municipiul Drobeta Turnu Severin, depistind lipsa la gramaj in majoritatea cazurilor. La doua societati care comercializau mici, s-a constatat ca acestia erau mai usori cu peste 50 de grame.

(D.L.)

Prejudiciu de sute de milioane

Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Olt a inceput urmarirea penala impotriva lui Mihai Stanescu, de 28 de ani, din Rimnicu Vilcea, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals. Stanescu este acuzat ca, in calitate de administrator la SC INDEPENDENTA SRL din Rimnicu Vilcea, a emis o fila cec fara acoperire in contul firmei pentru achizitionarea de materie prima. In iulie 2001, el a cumparat de la SC COMTECHCO SRL din Slatina teava de constructii in valoare de aproximativ 458,6 milioane de lei platind cu o fila cec fara acoperire.

(M.M.)

S-a rasturnat cu autoturismul din cauza vitezei

Un accident de circulatie, cauzat de nerespectarea indicatoarelor si de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, s-a produs in dupa-amiaza de duminica, pe DN 6, in zona Dealului Balota. Desi carosabilul era uscat, Adriana Catalina Ionescu, de 21 de ani, din Slatina, care conducea autoturismul Lancia, inmatriculat in judetul Olt, neadaptind viteza la conditiile de drum si nerespectind semnificatia indicatorului curba la dreapta, a derapat si a patruns in santul colector de ape fluviale, de pe marginea carosabilului, apoi s-a rasturnat, avariind autoturismul in proportie de 60%. Accidentul nu s-a soldat cu victime.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS