12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSapte ani de partaj dupa 11 ani de casnicie

Sapte ani de partaj dupa 11 ani de casnicie

• Un craiovean se judeca de sapte ani pentru impartirea bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei • Dupa decesul femeii, procesul a continuat, adversari in fata instantei fiind acum tatal si fiul • Cei doi isi disputa un apartament atribuit de judecatori cind unuia, cind celuilalt

Oricine a avut vreodata contact cu lumea justitiei poate spune ca procesele de partaj sint cele mai neplacute. Dupa ani buni de casnicie, cei care – in culmea fericirii – au spus „Da!“ in fata ofiterului de stare civila, jurindu-si credinta pentru toata viata, recurg la tot felul de tertipuri pentru a pune mina pe cele mai marunte lucruri din fostul domiciliu conjugal. Dragostea de altadata s-a transformat in incrincenare, iar din acest conflict nu cistiga decit… avocatii si expertii, judecatorii alegindu-se deseori cu dureri de cap in urma proceselor aproape interminabile.

„Vreau ca fiul meu sa afle adevarul“

Craioveanul Ion Petrescu s-a casatorit cu Gabriela Silvia Teodorian in toamna anului 1984. Dupa mai bine de zece ani, in primavara lui 1995 s-au despartit. In paralel cu actiunea de divort, a inceput si procesul de partaj. Cauza n-a fost solutionata nici pina in prezent, desi Gabriela Silvia Teodorian a decedat. Fostul ei sot a continuat procesul, avindu-l acum ca adversar pe fiul sau, Mihai Alexandru. „Vreau doar ca fiul meu sa afle adevarul despre mama lui si de aceea trebuie sa merg pina la capat cu acest proces“, sustine Ion Petrescu. Marul discordiei este un apartament cu trei camere din cartierul Brazda lui Novac, precum si alte bunuri.

Un imprumut cu cintec

Instantele craiovene vor fi nevoite sa se pronunte pentru a cincea oara pentru a stabili cui ii va ramine apartamentul fostilor soti, locuinta care a fost atribuita – dupa voia judecatorilor – cind lui Ion Petrescu, cind Gabrielei Teodorian. „Avansul pentru acest apartament, in cuantum de 170.000 de lei, adica peste 95% din valoare, a fost achitat de tatal meu inainte de casatorie. Judecatorii n-au tinut cont de asta pentru ca fosta mea sotie a adus o copie xerox a unei chitante de mina, din care rezulta ca suma a fost, chipurile, restituita parintilor mei din banii de nunta. Faptul ca acest act era fals a iesit pina la urma la iveala, cind n-a putut prezenta originalul in fata instantei. Avind in vedere ca si diferenta de aproximativ 8.600 de lei a fost achitata tot de tatal meu, chiar daca in timpul casatoriei, ar trebui ca apartamentul sa fie considerat bun propriu si sa-mi fie acordat mie“, sustine Ion Petrescu.

Cui ii va ramine apartamentul?

In apartamentul cu pricina locuiesc in prezent minorul Mihai Alexandru Petrescu si bunica lui materna, Georgeta Teodorian, careia i-a fost dat in plasament copilul. In cazul in care Curtea de Apel Craiova – pe rolul careia se afla acum procesul – va dispune ca apartamentul sa-i fie acordat lui Ion Petrescu, fiul acestuia va intimpina o situatie dificila: „Eu voi ramine pe drumuri pentru ca nu as avea unde sa mai stau. Si nici cale de impacare cu tata nu cred ca mai este. Procesul insa nu s-a terminat…“. Ion Petrescu locuieste provizoriu intr-o garsoniera a parintilor sai si ar dori sa se impace cu fiul sau, in ciuda procesului care dureaza de sapte ani: „Mi-ar placea sa-mi recapat fiul si sa locuim impreuna. Asta este visul meu si sper sa se implineasca odata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS