15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoua severinence au incercat sa-i pacaleasca pe politistii de frontiera

Doua severinence au incercat sa-i pacaleasca pe politistii de frontiera

Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti a finalizat cercetarile in cauza privind incercarea de trecere frauduloasa a frontierei, de catre doua severinence, in ziua de 1 aprilie.

Luminica Giscanu, de 30 de ani, si Corina Ariciu, de 29 de ani, au incercat sa treaca fraudulos frontiera, cu pasapoarte falsificate prin inlocuirea fotografiei. Din cercetari a rezultat ca in Drobeta Turnu Severin functioneaza filiere specializate de falsificare a documentelor de calatorie.

Cele doua tinere au fost returnate din Belgia si aveau interdictie de iesire din tara, aplicata pe pasaport, astfel ca au incercat sa pacaleasca vigilenta politistilor de frontiera, chiar de 1 aprilie. Pacalite au ramas insa ele, deoarece au platit pentru fiecare pasaport falsificat cite 50 de euro, cite 100 de dolari pentru manopera si alti 350 de euro pentru organizarea iesirii ilegale din tara. In plus, s-au ales si cu cite un dosar penal, pentru savirsirea infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei si uz de fals.

Alaturi de ele, va raspunde si Tudorescu Marincu, zis Malacu, din Drobeta Turnu Severin, membru al filierei de falsificatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS