11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRedresarea SC RULMENTI SA Slatina - deocamdata doar promisiune

Redresarea SC RULMENTI SA Slatina – deocamdata doar promisiune

Noul director general al SC RULMENTI SA Slatina, Victor Barbu, a organizat ieri o conferinta de presa pentru a arata care este situatia reala a societatii, dar si pentru a pune capat unor informatii contradictorii aparute in mass-media. Barbu a declarat ca, in cele 53 de zile de cind fabrica nu a mai produs nici un rulment, cota de imagine a acesteia a devenit ca si inexistenta, eventualii investitori fiind, practic, „speriati“ de numele ei. Avind un capital social de 111 miliarde de lei si datorii totale de 182 de miliarde de lei, societatea a stat pe butuci in ultimele luni, motiv pentru care au fost ingreunate si mai mult eforturile noii conduceri de a redresa in vreun fel fabrica. Ar fi nevoie de circa 600 de milioane de lei pentru ca fabrica sa primeasca din nou energie electrica pentru a functiona.

Directorul Victor Barbu: „Mai rau de atit nu se poate!“

Numit director general interimar al intreprinderii din 14 februarie, Victor Barbu a incercat sa faca imposibilul pentru rezolvarea crizei societatii. Dupa cum a si recunoscut, Barbu a acceptat preluarea conducerii SC RULMENTI pentru a-si creste cota de imagine: „Daca voi reusi sa redresez aceasta societate, voi avea numai de cistigat pe «piata managerilor». In orice caz, mai rau decit este acum in fabrica nu se poate, iar eu voi incerca tot ce pot“. Ce a facut el pina acum pentru intreprindere?… In primul rind, vizitele peste hotare nu s-au lasat fara rezultate. Dupa asigurarea pietei de aprovizionare, s-au ivit sperante in obtinerea unui contract sigur cu o firma din Dubai – KG INTERNATIONAL. Comanda, care le-ar da de lucru celor 600 de salariati pina la sfirsitul anului, este pentru 4,4 milioane de rulmenti si reprezinta de fapt o comanda mai veche, neonorata insa de fosta conducere. Patronul firmei indiene, Kedar Gupta, s-a aratat interesat si de privatizarea societatii. Mai multe in acest sens se vor sti dupa 10 aprilie, cind Gupta se va intilni cu directorul Barbu. Interesate de produsele fabricii slatinene s-au aratat si alte firme. Citeva comenzi ar putea fi facute in Africa de Sud (60.000 de rulmenti pe trimestru) si in Coreea de Sud (60.000 de rulmenti pe luna). Contractul cu Coreea de Sud s-ar putea incheia printr-o societate intermediara din Bucuresti, ING DEVELOPMENT, si ea atrasa de preluarea pachetului majoritar la RULMENTI Slatina. Un alt potential contract ar putea fi cu o firma din Germania – CBF Frankfurt, pentru doua milioane de rulmenti.

Deocamdata insa, totul se afla in stadiul de promisiuni. Directorul societatii a spus: „Pentru ca am reusit sa fim inscrisi pe anexa OUG nr.137 privind administrarea speciala, vom obtine un credit de sase miliarde de lei de la BCR. Cu acesti bani vom relua procesul de productie“.

Pina la limpezirea situatiei, oamenii vor sta zece zile in concediu. Dupa aceasta perioada vor afla daca vreuna din promisiunile primite a devenit sau nu reala. Ieri, salariatii de la RULMENTI Slatina au luat pentru prima data bani in ultimele trei luni – cite 450.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS