16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Kestii lumesti,

Toti de la Africa ne tragem

Un craniu al unui Homo Erectus, vechi de un milion de ani, comparabil cu cele din Asia, din aceeasi perioada, a fost descoperit in Etiopia, ceea ce arata ca oamenii preistorici erau deja la acea vreme raspinditi pe intreg pamintul, se arata intr-un studiu aparut in revista Nature. Mai precis, acest craniu, descoperit in 1997, dar care si-a dezvaluit secretele abia recent, aduce un argument in sprijinul teoriei care sustine ca Homo Erectus era o specie unica. O alta teorie sustine ca „adevaratul“ Homo Erectus (omul-maimuta) era un locuitor din Asia, unde a fost de altfel descoperit pentru prima data, mai exact in insula Java si apoi in China, in timp ce fosilele africane au primit eticheta stiintifica a unei alte specii, mai vechi, de Homo Ergaster (omul muncitor). Insa craniul descoperit in Etiopia arata ca separarea acestor umanoizi in doua specii nu este justificata. Homo Erectus, aparut in Africa in urma cu 1,8 milioane de ani, a colonizat in mai putin de un milion de ani, atit continentul sau de origine, cit si Europa si Asia, sustin autorii studiului aparut in Nature. Ramura europeana a dat nastere ulterior omului din Neanderthal, in timp ce ramura asiatica a disparut in cele din urma, predecesorii omului modern facind astfel parte din rindul populatiei africane.

Nevestei sefului recensamintului nu i-a fost recenzat frigiderul

Sotia sefului Institutului National de Statistica nu prea a stiut despre ce e vorba cu recensamintul. „Draga, dar nu m-au intrebat despre frigider si alte scule electronice din casa“, l-a intimpinat sotia pe Aurel Camara, dupa ce fusese recenzata. Mai-marele statisticienilor crede ca nevasta i-a fost intoxicata de colportorii si ironizatorii recensamintului. Vazind cum se umple paharul de rautatile celorlalti, el s-a declarat pornit rau pe zvoneri si pe raspindaci.

Culmea tupeului

O hoata din Olanda s-a intors in supermarketul din care reusise sa sustraga o pereche de pantaloni si i-a cerut vinzatoarei sa-i schimbe cu o pereche mai mare. Femeia, in virsta de 52 de ani, a sunat mai intii la magazin, informindu-se daca o astfel de operatiune este posibila. Dar, intrucit vinzatoarea nu si-a putut aminti daca a vindut o astfel de pereche de pantaloni, s-a decis sa verifice cu ajutorul camerelor de luat vederi, amplasate in incinta magazinului. In urma verificarii, femeia a ramas fara… pantaloni, dar s-a ales cu o acuzatie de furt.

Primarul ales de soarta

Primarul unui sat din Germania va fi ales, de acum incolo, prin tragere la sorti, dupa ce numele celor doi candidati ramasi in cea de-a doua runda a alegerilor locale vor fi scrise pe niste bucatele de hirtie, dupa care vor fi puse intr-o palarie. Cel pe care va cadea „beleaua“ va fi numit oficial primar. Unul dintre cei doi candidati se declara insa nemultumit de aceasta alegere, deoarece, in caz ca va cistiga, „gura satului“ va spune ca doar norocul l-a facut „un om important“.

Copacul anticonceptional

Dorind sa incurajeze sexul protejat in comunitatile aborigene izolate din Australia, reprezentantii sistemului de sanatate au venit cu o idee geniala, aceea de a atirna prezervative in copaci. Aceasta initiativa a reusit sa reduca raspindirea bolilor cu transmisie sexuala in cadrul comunitatii aborigenilor, multi dintre ei preferind sa se adune la umbra copacilor pentru „odihna“.

Un penis pentru muzeu

Un muzeu al penisurilor din Islanda lanseaza un disperat apel pentru o donatie de penis uman pentru a-si putea intregi astfel colectia, ce cuprinde pina in acest moment 143 de exponante. Directorul muzeului, care a initiat acest proiect in 1997, desi detine in colectie „instrumente“ apartinind mai multor mamifere, printre care si un penis de hamster ce masoara doar 2 mm, este in cautarea unui organ sexual barbatesc. Aceasta colectie se vrea a fi o actiune al carei scop este imbogatirea culturii generale a oamenilor despre anatomia penisurilor.

Ofranda linguala

Un indian si-a taiat limba, pe care a oferit-o ca jertfa unuia dintre zeii hindusi. Tinarul, de 23 de ani, si-a spintecat limba cu un briceag in fata vizitatorilor care venisera sa se inchine la un templu din estul Indiei. Curajosul barbat a recurs la acest gest, crezind ca numai in felul acesta ar putea fi tamaduit de o boala care nu-i dadea pace de mult timp. Barbatul se afla acum sub ingrijiri medicale, dar autoritatile locale au declarat ca el va fi anchetat pentru tentativa de sinucidere.

Logodna prelungita

Un cuplu de pensionari italieni si-a luat, in cele din urma, inima in dinti, rostind un „da“ hotarit in fata ofiterului starii civile dupa o logodna de 62 de ani. Barbatul, in virsta acum de 85 de ani, a cerut-o pe iubita sa in casatorie imediat dupa razboi, in anul1940, insa ea a refuzat sa faca acest pas important. Acum femeia, in virsta de 79 de ani, dupa o indelungata perioada de gindire, s-a hotarit sa-i ceara ea mina iubitului ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS