10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn roman si-a cumparat pistol din Iugoslavia

Un roman si-a cumparat pistol din Iugoslavia

O echipa de aproximativ 40 de muncitori sapa de o luna santuri in comuna Mischii, in vederea introducerii unui nou cablu telefonic. Angajatii firmei cu care s-a contractat lucrarea dorm in caminul cultural, intr-un spatiu pus la dispozitie de primarul localitatii. Motivind ca nu-i mai convine sa munceasca aici, unul dintre muncitori – Vasile Ilyes, de 34 de ani, din comuna Barcani, judetul Covasna – a vrut marti sa plece acasa. Parca presimtind ceva, seful de echipa i-a spus sa vina cu bagajele la control. Cind le-a desfacut, a avut o mare surpriza.

Arma era incarcata

Printre haine, bine invelit intr-o punga, se gasea un pistol militar marca CZ 99 Zastawa, calibrul 9 mm, in perfecta stare de functionare. In incarcator se aflau trei cartuse de razboi. Pistolul era intr-un toc de piele maro, ce putea fi prins la curea. Luat la intrebari de seful de echipa, Vasile Ilyes

n-a mai avut pe unde scoate camasa, recunoscind ca in cursul lunii decembrie 2001, pe vremea cind lucra in Iugoslavia, a cumparat arma cu 250 DM de la un cetatean macedonean. Pistolul a fost introdus in tara pe 28 decembrie 2001, posesorul avind de gind sa scoata bani frumosi pe el. La rugamintile muncitorului, seful de echipa i-a spus ca n-o sa-l „toarne“ la politie, dar i-a luat arma si a ascuns-o sub perna nevesti-sii. Apoi i-a povestit toata tarasenia patronului, Costel Stefan, care s-a prezentat imediat la postul de politie. Seful de post, plt.mj. Ion Pomana, a dat fuga la caminul cultural, pentru a ridica arma si a-l retine pe detinatorul ei. Vasile Ilyes a fost prezentat ieri Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, procurorii emitindu-i un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile. Cercetat pentru savirsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, el risca sa stea pina la sapte ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS