10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgentia Domeniilor Statului percepe redevente pe suprafete imaginare

Agentia Domeniilor Statului percepe redevente pe suprafete imaginare

Agentia Domeniilor Statului (ADS) a transmis, la inceputul lunii februarie, trei notificari catre SC AGRO POWER SRL Tuglui, prin care anunta rezilierea contractelor de concesiune incheiate de firma in cauza si ADS pentru terenurile aflate in exploatarea SC AGROINDUSTRIALA SA Giubega, SC CERVINA Segarcea si SC AGROINDUSTRIALA Service SA Craiova. Contractul incheiat pentru exploatarea terenurilor din Giubega era reziliat de ADS pentru nedepunerea in contul Agentiei a garantiei colaterale de 507,1 kg griu/ha/an dupa cotatia bursiera de la Londra din ziua depunerii garantiei colaterale si pentru neplata redeventei datorate pentru anul 2001 si care, din calculele ADS, ar fi de 7.955.979.117 lei, care reprezinta redeventa plus penalitati. Dupa cum se stie, fostul IAS Giubega, din cele aproximativ 2.000 ha cite avea in administrare, dupa ce a predat pamintul conform Legii 1/2000, nu a mai ramas cu mai nimic. ADS nu si-a corectat statisticile cu realitatea si a incheiat contracte de concesiune pe suprafete imaginare pentru care acum pretinde redevente. Acelasi lucru s-a intimplat si la celelalte doua foste IAS pentru care ADS a notificat rezilierea contractelor de concesiune.

La doua zile dupa emiterea notificarilor de reziliere a contractelor, SC AGROPOWER SRL a depus la Directia Urmarire Contracte a ADS o adresa prin care atragea atentia ca suprafetele pe care ADS le-a concesionat sint mult mai mici in realitate. Agentia, uimita de faptul ca a concesionat terenuri care nu mai erau in administrarea ei de mult, a transmis aceleiasi firme din Tuglui o adresa prin care a suspendat cele trei notificari de reziliere de contacte. Suspendarea rezilierii s-a facut pina cind se vor verifica datele prezentate de firma din Tuglui.

Agentia Domeniilor Statului nici macar dupa un an de la concesionarile pe care le-a facut cu cintec si cu voie buna nu a catadicsit sa-si coreleze datele statistice cu realitatea din teren, multumindu-se sa traiasca intr-o lume imaginara din care asteapta sa incaseze redevente si penalitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS