10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDida si Nicolae au devenit parinti

Dida si Nicolae au devenit parinti

La intrare in grota unde „domiciliaza“ ursii din Parcul „Nicolae Romanescu“, o mogildeata cenusie doarme, toropita de soarele primavaratic. Este un ursulet de doua luni, frumos si sanatos, „fiul“ Didei si al lui Nicolae.

Vizitatorii norocosi pot surprinde rarele momente cind Dida, ursoaica-mama, isi scoate puiul la plimbare. Acesta a venit pe lume la inceputul acestui an, chiar pe 1 ianuarie, si a fost tinut pina acum departe de ochii curiosilor si de bliturile ziaristilor din motive de… superstitie. „Nu stiam daca va supravietui. Din ianuarie, de cind l-a fatat, nu am mai intrat deloc la ei, nici pentru a face curatenie, tocmai pentru a evita riscul ca ursoaica sa nu il mai accepte sau sa se infurie si sa il manince.

Am mai avut un pui de tigru anul trecut, despre care au scris ziarele, dar a murit la scurt timp. Acum, puiul de urs are deja doua luni, maninca, este vioi si credem ca totul va fi bine. La fatare avea 400 de grame, acum cred ca are doua-trei kilograme“, a spus Ion Cojocaru, sef de sector. Puiul de urs nu a fost inca botezat, dar „nasii“ ii vor da un nume cit de curind.

Ion Cojocaru a spus ca s-ar putea ca numarul animalelor sa creasca, in prezent discutindu-se cu administratorii gradinilor zoologice din Bucuresti si Ploiesti pentru achizitionarea unor maimute si a unui urs spalator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS