11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu secat puturile si fintinile din Turceni - Gorj

Au secat puturile si fintinile din Turceni – Gorj

Din cele patru puturi de alimentare cu apa potabila din comuna Turceni, doua au secat din cauza secetei.

Fintinile mai multor familii au secat, oamenii fiind nevoiti sa care apa cu galeata de la mare distanta. Cei care locuiesc la bloc au apa doar patru ore pe zi. Referitor la aceasta situatie, primarul localitatii, Ion Dumitrascu, a declarat: „Puturile sint distruse in proportie de 80%. Trebuie efectuate numeroase interventii pentru a mai putea fi folosite. Doar doua din patru functioneaza in prezent, pentru ca au secat din cauza secetei. Este o situatie dezastruoasa.

Repararea lor va costa bugetul aproape 300 de milioane de lei. Acelasi lucru s-a intimplat si cu fintinile din 30 de gospodarii ale oamenilor. Acestia asteapta sa se ocupe tot primaria de problema lor. Din nefericire, noi nu dispunem de banii necesari“. Consiliul Local Turceni va organiza o licitatie pentru efectuarea unor lucrari de canalizare si alimentare cu apa, in cazul in care proiectul va fi aprobat, pe programul de dezvoltare rurala SAPARD.

In ceea ce priveste lucrarile de decolmatare a terenurilor pentru scoaterea apelor subterane, care au afectat majoritatea caselor din comuna, acestea vor incepe la jumatatea lunii martie. SC SALTEX din Medias a cistigat licitatia, iar termenul de finalizare al lucrarilor este de patru luni. Investitia se ridica la 15 miliarde de lei. Autoritatile locale cred ca utilajele firmei din Medias, cu care se vor efectua lucrarile, nu vor afecta gospodariile oamenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS